Ieri prieteni, azi duşmani

Ultima actualizare:

    Meciul dintre CFR Cluj şi Viitorul Constanţa este  derby-ul etapei a douaFoto: sportpictures.eu
Meciul dintre CFR Cluj şi Viitorul Constanţa este derby-ul etapei a douaFoto: sportpictures.eu

Frate, frate, dar brânza e pe bani! La această concluzie au ajuns destul de uşor Dan Petrescu şi Gheorghe Hagi, doi vechi colegi ca fotbalişti, dar care nu pot continua de aceeaşi baricadă şi în postura de antrenori. După ce au împărţit vestiarul 11 ani la echipa naţională şi trei la Steaua, „Bursucul” şi „Regele” au ajuns adversari!

Deşi ambii şi-ar fi dorit ca asta să se întâmple mai degrabă într-un Chelsea - Galatasaray, obsesiile celor doi tehnicieni, vor trebui să se mulţumească doar cu un modest CFR Cluj - Viitorul. 


    Dan Petrescu şi Gheorghe Hagi, reprezentanţii nucleului dur al «Generaţiei  de Aur», sunt nevoiţi să se bată diseară pentru puncte în CFR – Viitorul
Dan Petrescu şi Gheorghe Hagi, reprezentanţii nucleului dur al «Generaţiei de Aur», sunt nevoiţi să se bată diseară pentru puncte în CFR – Viitorul

Asta propune etapa a doua a Ligii 1, cu toată dezamăgirea lui Hagi şi Petrescu. Asta pentru că „Regele” şi-ar fi dorit un meci mai uşor, dacă se putea chiar pe teren propriu, înaintea turului cu APOEL Nicosia, din Liga Campionilor, care se va juca marţi, la Ovidiu. De asemenea, „Bursucul” prefera şi el o partidă mai accesibilă, nu una în faţa campioanei în exerciţiu, care ar putea să-i amâne prima victorie pe banca CFR-ului pentru cel puţin încă o etapă. „Dacă jucăm împotriva Viitorului acum, e normal că ea e favorită. E campioana, are un lot mai puternic. S-au şi întărit în această vară. Doar într-un vis negru îmi imaginam că am doar două meciuri acasă în primele şase partide. Şi că o să joc împotriva campioanei şi a lui Dinamo în acest timp”, a spus supărat fostul fundaş, după meciul de la Botoşani. Soarta a vrut însă aşa, iar Hagi şi Petrescu trebuie să se supună. Doi dintre cei patru marcatori ai României la Mondialul din SUA 1994, unde tricolorii au prins sferturile, cea mai mare performanţă din istoria noastră, vor trebui să uite de orice prietenie. Până la urmă punctele sunt mult mai importante, iar de împăcat o pot face la un pahar cu vin, după meci! Mai mare nevoie de victorie are CFR-ul, care vine după un egal în prima etapă, scor 1-1, şi încă o gafă ar putea detona atmosfera în Gruia încă de la început. Pentru Viitorul e mai importantă Liga Campionilor, în competiţia internă fiind greu de reeditat performanţa de anul trecut. Între Hagi şi Petrescu n-a fost însă doar miere! De curând, între cei doi a apărut o fisură după ce Hagi şi Popescu au vorbit în numele întregii „Generaţii de Aur” împotriva actualei conduceri a FRF, iar Dan Petrescu a făcut excepţie, spunând că aşteaptă ofertă de la Burleanu ca să devină selecţioner. 

Petrescu l-a demis pe Hagi în 2007

simeon stalpnicul png

Hagi şi Petrescu nu se întâlnesc azi pentru prima dată ca adversari! Puţină lume îşi mai aduce aminte de confruntarea de pe 2 septembrie 2007, când Unirea Urziceni antrenată de „Bursuc” învingea Steaua antrenată de „Rege” cu 1-0 şi consfinţea înlăturarea celui din urmă de pe banca roş-albaştrilor. Hagi a mai rămas atunci în Ghencea pentru doar o săptămână, cât să mai facă un 0-0 cu Rapid, şi apoi a fost forţat de Gigi Becali să-şi dea demisia după un scandal monstru.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net