Ieri la naţională, azi dispăruţi în ceaţă

Ultima actualizare:

    Grozav a fost o dezamăgire şi de data aceastaFoto: Click!
Grozav a fost o dezamăgire şi de data aceastaFoto: Click!

Gicu Grozav la Dinamo pare subiectul săptămânii în Liga 1, mijlocaşul în vârstă de 27 de ani coborându-şi foarte mult nivelul în ultima perioadă. Acesta nu e însă nici pe departe primul şi cu siguranţă nici ultimul dintre fotbaliştii noştri care trec prin aşa ceva. Iată cinci dintre cei care se află chiar acum într-o postură delicată a carierei.

Turcii l-au nenorocit pe Grozav. Ultimii doi ani au fost irosiţi de Gicu Grozav la Karabukspor şi Bursaspor. Nu că înainte, la cecenii de la Terek Grozny, i-a fost mai bine, dar în Superliga n-a mai jucat de pe 15 aprilie, când a prins şase minute în înfrângerea lui Bursaspor de la Goztepe. La naţională a jucat ultima dată 10 minute în victoria cu Finlanda, scor 2-0, meci disputat la Ploieşti pe 5 iunie. Acum se antrenează cu Alba Iulia, la judeţeană, şi n-are decât perspectiva unui transfer la Dinamo pentru a adăuga eventual selecţii la cele 25 pe care le are deja.

Grigore, mai selecţionat de la arabi. Un caz ciudat pare a fi cel al lui Dragoş Grigore, om cu 33 de meciuri la naţională dintre care foarte multe din postura de căpitan. Acesta a fost nelipsit cât a jucat pentru Al Sailya, dar a nu mai e în anturaj, culmea, după revenirea din Qatar în Europa. La Ludogoreţ Razgrad nu a prins niciun meci în acest sezon, iar sub tricolor nu a mai fost chemat din martie, de la acel 1-0 cu Suedia de la Craiova. La mijloc e şi o accidentare, dar nu atât de gravă cât să-l scoată din circuit luni de zile.

„Piticul” e maestru la paşi greşiţi. Gabriel Torje, 56 de selecţii la echipa naţională, a dispărut şi el din peisaj. Nu a mai fost chemat la naţională de pe 14 noiembrie 2017, de la acel amical cu Olanda pierdut cu 3-0 pe Arena Naţională,  şi nici la echipa de club nu-i merge mai bine. A ajuns în această vară la Sivaspor, dar el are doar două apariţii acolo, cu Erzurum şi Antalya, deşi în Superliga turcă urmează etapa cu numărul 7. Pentru el nici relansarea de la Dinamo nu s-a produs, iar asta ar trebui să-l facă pe Grozav să vadă mai circumspect acest posibil transfer.

Flip, turist prin Croaţia. Steliano începuse în 2016 o frumoasă ascensiune şi părea că ne va rezolva pentru mulţi ani problema fundaşului stânga de la naţională şi nu vom suspina prea mult după Răzvan Raţ. Nu am avut însă de-a face cu aceeaşi fibră şi fostul dinamovist e eşuat în Croaţia, unde a mers ca în vacanţă, aşa cum a spus chiar antrenorul său de la Hajduk Split. A mai dat jos câteva kilograme din surplus şi după patru jocuri în 2018 până în luna septembrie a abifat în sfârşit alte patru, dar la rând pentru echipa lui de club. Să sperăm că-l va ţine şi că va reveni şi la naţională, acolo unde nu a mai fost chemat de un an, mai exact la de la înfrângerea cu 1-0 din Muntenegru, ultimul meci din preliminariile pentru Mondialul din Rusia.

„Motoreta” s-a împotmolit în Anglia. Adrian Popa este şi el o mare dezamăgire pentru toată lumea. Nu a reuşit să se impună nici măcar în liga a doua britanică, acolo unde s-a transferat cu surle şi trâmbiţe la Reading. A jucat foarte rar pentru „Regi”, iar în primele nouă etape ale noului sezon a prins 5 minute, pe 18 august, în înfrângerea de la Bolton. Pe cale de consecinţă nu a mai fost chemat nici la naţională, acolo unde are 22 de selecţii, ultima la fel ca şi Steliano Filip, la Podgorica, din septembrie 2017.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net