Ianis, tati se distra cu ei! "Generaţia de aur" a fost coşmarul Angliei

Ultima actualizare:

    Gică Hagi, în duel cu Paul Ince
Gică Hagi, în duel cu Paul Ince

Anglia, adversara de vineria naţionalei de tineret, a fost pusă la respect de generaţia de aur condusă de Gică Hagi

După victoria magnifică împotriva Croaţiei (4-1), România îşi continuă parcursul la Euro 2019 contra Angliei. Ianis Hagi şi colegii săi nici nu erau născuţi în perioada în care tricolorii le dădeau lecţii de fotbal englezilor.

Cel puţin pe hârtie, naţionala mică va avea la Cesena un adversar peste calibrul Croaţiei. Cu numeroşi jucători din Premier League în lot, Anglia se va prezenta rănită după eşecul cu Franţa din prima etapă (1-2), astfel că meciul cu România va fi unul de totul sau nimic pentru „leii” britanici. De partea cealaltă, jucătorii lui Mirel Rădoi au argumentele lor pentru a face o nouă minune. Pe lângă calitatea indiscutabilă a unei generaţii extrem de promiţătoare, românii sunt ssuperiori englezilor şi în ceea ce priveşte precedentele întâlniri la nivel de echipă naţională. Să ne amintim doar de victoriile impresionante ale României la Mondialul din 1998 şi Europeanul din 2000, ambele în faza grupelor, 2-1, respectiv 3-2 pentru ai noştri cu goluri decisive venite pe final. Erau vremuri în care Anglia ne-a luat frica, o teamă apărută însă ceva mai devreme, la finalul lui 1994, anul de graţie al fotbalului românesc. După sfertul de finală jucat la Mondialul din SUA, România a jucat un amical pe Wembley, terminat 1-1, în care le-a ascuns mingea englezilor. A fost un meci de referinţă pentru „Generaţia de aur”, aşa cum şi-a amintit de curând Gică Hagi. „Ne puteam bate de la egal la egal cu oricine. Am avut 70 la sută posesie cu Anglia pe Wembley. E prea mult. Eu cred în continuare că putem să ajungem acolo”, spunea tatăl lui Ianis în urmă cu un an, anticipând parcă explozia generaţiei care a explodat la Euro 2019.

Meciul cu Anglia va fi cu totul special pentru doi dintre titularii noştri, fundaşul Alex Paşcanu şi mijlocaşul Tudor Băluţă, ambii fiind în proprietatea unor echipe din Premier League. Chiar dacă nu a făcut încă pasul spre seniori, Paşcanu e legitimat la Leicester City, o formaţie care dă patru jucători în lotul britanicilor, atacantul Grey şi mijlocaşii Maddison, Barnes şi Choudhury, ultimul fiind însă suspendat pentru partida cu România. De asemenea, revelaţia echipei noastre, Tudor Băluţă, se va afla faţă în faţă cu mulţi dintre fotbaliştii pe care îi va revedea peste câteva luni, în prima ligă engleză, în tricoul celor de la Brighton. Familiarizat cu fotbalul din Anglia e şi mijlocaşul Vlad Dragomir (rezervă cu Croaţia), care a jucat trei ani, 2015-2018, la tineretul lui Arsenal, înainte de a se transfera la Perugia, în Italia.

Toate semnalele ne indică faptul că selecţionerul Rădoi va păstra echipa câştigătoare din meciul cu Croaţia, cu o singură excepţie, Andrei Ivan. Acesta a dezamăgit în partida de marţi şi va fi înlocuit pe flancul stâng al atacului cu Florinel Coman. Pentru acest post, Rădoi mai are la dispoziţie şi varianta Vlad Dragomir.

Echipa probabilă cu Anglia

Radu - Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Ştefan - Băluță, Cicâldău - Man, Hagi, Coman - Puşcaş

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net