Ianis Hagi, în rând cu Enzo Zidane şi Christian Maldini

Ultima actualizare:
Băiatul «Regelui» face parte din galeria  fiilor de foşti mari fotbalişti
Băiatul «Regelui» face parte din galeria fiilor de foşti mari fotbalişti

Când era căpitanul naţionalei României, Gică Hagi a cam pierdut bătăliile directe cu Zinedine Zidane şi Paolo Maldini. Revanşa poate veni în anii care urmează de la Ianis, care calcă apăsat pe urmele tatălui său.

Hagi junior, care peste două săptămâni va împlini 13 ani, este deja unul dintre cei mai promiţători tineri jucători români la categoria sa de vârstă.

Pe lângă talent, Ianis a moştenit de la tatăl său şi ambiţia. Sugestivă în acest sens a fost scena în care „Micul Rege" a izbucnit în plâns în momentul în care a fost schimbat în finala unui turneu amical pierdută de România.

Ianis Hagi nu e singurul fiu de fost mare fotbalist care pare a avea un viitor luminos.

Gudjohnsen şi-a
Gudjohnsen şi-a

Zinedine Zidane a făcut istorie la Real Madrid, iar acum Enzo (mijlocaş stânga), Luca (portar) şi Theo (atacant) încearcă să ducă mai departe un nume de legendă.

Dintre cei patru copii ai lui „Zizou", trei sunt înscrişi la Academia de pe „Bernabeu".

Deocamdată, cel mai talentat e seniorul Enzo (16 ani), care la începutul lunii septembrie a primit un cadou nesperat: Jose Mourinho l-a chemat să se antreneze cu echipa mare a „galacticilor", umăr la umăr cu Cristiano Ronaldo.

„Deja face şi celebrele mele piruete. În gesturi, în controlul mingii, parcă mă văd pe mine însumi jucând", a spus tatăl Zinedine despre cel supranumit deja „noul Zidane".

Campion mondial cu Franţa, adevăratul Zidane şi-ar putea vedea însă fiul evoluând pentru naţionala Spaniei (Enzo este născut la Bordeaux, dar bunicii din partea mamei locuiesc în provincia iberică Almeria, astfel că deţine şi paşaport spaniol).

„Încă nu a fost convocat de niciuna din cele două ţări, dar oricare ar fi prima care-l cheamă, nu mă deranjează. Decizia îi aparţine", a spus fostul decar al „cocoşilor galici".

Dinastia Maldini

Cesare, Paolo, Christian şi Daniele sunt bărbaţii familiei Maldini. Pe primii doi îi ştim, tată şi fiu, ambii câştigători ai celui mai important trofeu continental.

Christian, puştiul de 15 ani (fiul lui Paolo) face furori la grupele de juniori ale celor de la AC Milan. Iar „Maldini al patrulea", Daniel (9 ani) a atras deja atenţia asupra sa.

Gudjohnsen şi-a schimbat tatăl

Islandezul Eidur Gudjohnsen, fost fotbalist la Chelsea şi Barcelona, deţine un record greu de egalat în fotbalul internaţional.

Brooklyn  Beckham, pe  val la LA Galaxy
Brooklyn Beckham, pe val la LA Galaxy

Astfel, în 1996, într-un amical cu Estonia la Tallinn, Eidur debuta la naţionala ţării sale înlocuindu-l chiar pe Arnor Gudjohnsen, nimeni altul decât tatăl său.

"Regret enorm că nu am jucat în acelaşi timp. Sunt sigur că şi Eidur gândeşte la fel", a recunoscut ulterior Gudjohnsen senior.

Brooklyn Beckham, pe val la LA Galaxy

La 11ani, Brooklyn, cel mai mare dintre cei trei băieţi ai familiei Beckham, i-a impresionat pe antrenorii de juniori de la LA Galaxy.


    Brooklyn  Beckham, pe  val la LA Galaxy
Brooklyn Beckham, pe val la LA Galaxy

"Poate juca pe orice post şi este extrem de puternic din punct de vedere fizic", se spune despre Brooklyn.

Mai citeşte:

EXCLUSIV! Hagi: «Gigi mi-a cerut scuze»

Gică Hagi: «Am cei mai buni copii!»

Gică Hagi negociază la terasă pentru naţională!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net