Ianis Hagi, înger și demon. A ratat un penalty, dar s-a revanșat

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi
Ianis Hagi

După ce a ratat un penalty, Hagi junior a făcut faza din care Rangers a câștigat la Braga (1-0) și s-a calificat în optimile Ligii Europa.

Ianis Hagi a dat două goluri în meciul tur cu portughezii, însă execuția neinspirată de la punctul cu var din returul de miercuri putea însemna eliminarea lui Glasgow Rangers. Din fericire, românul s-a revanșat cu o pasă de gol genială.

Internaționalul român de 21 de ani a trecut printr-un carusel de emoții în dubla confruntare europeană cu Sporting Braga. După ce și-a pus Scoția la picioare cu cele două reușite din victoria cu 3-2 obținută de Rangers pe teren propriu, Ianis a cunoscut reversul medaliei în Portugalia. În prelungirile primei reprize, gruparea din Glasgow a scos un penalty, iar antrenorul Gerrard l-a numit pe Hagi, încercând astfel să pună capăt unei serii negre de ratări de la 11 metri ale jucătorilor săi (5 din 9 în acest sezon). Blestemul n-a fost rupt, mijlocașul nostru ratând la rândul lui, o eroare care se putea lăsa cu urmări grave pentru Rangers, în condițiile în care Braga avea nevoie de un singur gol pentru calificare. „Data viitoare bat eu, dacă nimeni nu vrea să bată. Penalty-urile sunt dificile, vom încerca să găsim o soluție”, a glumit Steven Gerrard la final.

Din fericire pentru el și pentru echipă, Ianis Hagi nu s-a întors de la vestiare afectat de ratare și a continuat să caute breșe în apărarea lusitanilor. Așa s-a întâmplat și în minutul 61, atunci când a primit o pasă la mijlocul terenului și, fără să se uite, a dat o pasă perfectă spre Ryan Kent, care a înscris. Practic, Hagi junior a făcut jumătate din golul lui Rangers, execuția sa amintind de pasele decisive date în trecut de seniorul Hagi. ,,Vreau să vorbesc despre viziunea lui Ianis și de felul în care a atins mingea. E una dintre pasele sezonului, știa că Ryan Kent va fi acolo. E atât de talentat încât nu știm cu ce picior va lovi mingea. I se potrivește rolul de număr 10”, a remarcat Ally McCoist, un fost jucător legendar al lui Glasgow Rangers.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net