Ianis Hagi a făcut cel mai bun meci al carierei în victoria lui Glasgow Rangers din Liga Europa

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi, bucuros după ce a marcat pentru Glasgow RangersFOTO: EPA
Ianis Hagi, bucuros după ce a marcat pentru Glasgow RangersFOTO: EPA

Prima manșă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa a renăscut speranța în sufletul microbiștilor no;tri. Aceștia au descoperit că România are un mare viitor, dar nu după egalul obținut de CFR Cluj în fața Sevillei, la capătul celui mai urât meci al serii de joi, ci după prestația fabuloasă a lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers.

La doar 21 de ani, Ianis Hagi a făcut cel mai bun meci al carierei în victoria cu 3-2 obținută în fața portughezilor de la Sporting Braga. Cu două goluri și o pasă decisivă, dar și cu alte trei pase măiastre, prin care l-a lăsat degeaba pe columbianul Morelos singur cu portarul, Hagi a fost eroul serii în Liga Europa. Spre bucuria familiei sale, aflate în tribună pentru prima dată de la transferul său în Scoția. Aceștia au văzut cum, în minutul 67, Ianis l-a executat pe portarul advers cu un șut cu stângul din interiorul careului, dar și bijuteria de gol din minutul 82, când a executat magistral o lovitură liberă de la 25 de metri. Aflat în tribune, Gică Hgi a aplaudat în picioare și cu lacrimi în ochi reușita fiului său.

”Întrega mea familie era aici, aşa că este extrordinar. Este prima dată când ei vin aici şi sunt foarte mândru că au fost în tribune. Sunt foarte fericit şi cred că i-am făcut mândri. Îmi fac doar treaba. De fiecare dată când intru pe teren ştiu ce am de făcut. Trebuie să pasez decisiv, să creez şi să marchez. Asta este treaba şi nu se schimbă dacă pierdem, câştigăm sau terminăm la egalitate. Este o victorie importantă, dar e numai prima manşă, acum trebuie să ne gândim la meciul cu St. Johnstone de duminică”, a declarat Ianis Hagi.

După meci, și antrenorul formației, legendarul Steven Gerard, l-a lăudat pe român. ”Ianis Hagi este un talent remarcabil şi această scenă a fost făcută pentru el. Era multă presiune pe el, tatăl lui a fost în public în acaestă seară pentru prima dată pe stadionul Ibrox. Are spirit de luptă în el. Nu este numai talent, este luptă. Vrea să câştige. El a fost cel care a adus magia şi scânteia care ne-au readus în joc. Primul gol a fost extraordinar, pătrunderea în interior şi şutul cu piciorul stâng, pe care îl credeam că este cel slab al lui, dar încă nu sunt sigur, a fost o remarcabiă finalizare. Apoi să ai îndrăzneală să încerci al doilea de la peste 25 de metri, să ai încredere”, a declarat Gerrard.

Dacă partida Rangers – Braga a fost cea mai frumoasă a serii, la polul opus s-a situat meciul CFR Cluj - FC Sevilla. O partidă în care românii au avut un singur șut pe poartă - cel din care Deac a deschis scorul prin penalty în minutul 59 - iar spaniolii au egalat în minutul 82, după o greșeală în lanț a apărătorilor noștri. „Nu am înţeles la gol de ce au făcut acel pas înainte, pentru că noi la antrenamente, la faze fixe nu ieşim niciodată. Trebuie să stăm pe loc până se termină acţiunea. E o greşeală în lanţ acolo, nu e un jucător şi sunt foarte supărat pe acest gol primit. Pentru că meritau victoria, meritau fanii care au fost aproape de noi şi ne-au ajutat ca niciodată. A fost stadionul aproape plin şi îmi pare rău pentru jucători şi pentru fani, meritau această victorie. Dacă îmi spuneai înaintea meciului că e egal, ce puteam să zic? E 1-1, aia e! Dar după ce iei gol în minutul 80 sunt supărat de rezultat, sincer. Şi dacă băteam, şansele cele mai mari le avea tot Sevilla. Nu se compară în nici un caz lotul lor”, a declarat, după meci, Dan Petrescu. Meciurile retur vor avea loc joia viitoare.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net