Ianis Hagi, elogiat în cotidianul „l’Equipe”

ianis_hagi_rps4854.jpg

Ianis Hagi a evoluat și pentru prima reprezentativă a României
Ianis Hagi a evoluat și pentru prima reprezentativă a României
Foto: Sport Pictures
Citeste tot despre: 

Francezii de la cotidianul „l’Equipe” l-au numit ”Moștenitorul Carpaților” pe Ianis Hagi și au subliniat că 11 jucători ai României s-au format la Viitorul

În avancronica meciului din această seară, cotidianul francez „l’Equipe” a dedicat o pagină familiei Hagi.
Sub semnătura lui Anthony Clement, publicația notează: ”Mijlocaș ofensiv ca tatăl său, Gheorghe, Ianis Hagi este imaginea generației care vrea să redreseze România. Tatăl și fiul sunt epicentrul febrei galbene care animă meciurile tineretului român: Ianis Hagi strălucește pe teren, iar tatăl său, Gheorghe, legendă în viață a țării, iradiază în tribună îunde atrage toate privirile. Cel mai bun fotbalist din istoria naționale,  «Maradona din Carpați» a rămas o icoană care își face cu greu loc printre suporterii care vor să-i fie alături”. Se inserează, totodată, descrierea pe care Gică i-o face fiului său: ”Este inteligent și talentat, dar poate progresa în continuare. Își folosește ambele picioare și are personalitate. Suntem diferiți, însă la interior suntem la fel”.   
Publicația subliniază contribuția pe care Gică Hagi a avut-o la formarea acestui nucleu al reprezentantivei de tineret, amintindu-se că 11 din cei 23 de fotbaliști selecționați pentru Euro 2019 au fost formați la FC Viitorul, clubul pe care ”Regele” l-a fondat în 2009. ”Totul a fost planificat. Am avut viziunea mea și am concretizat-o pentru a ajunge la success. Fotbalul nostrum și-a pierdut școala și profesorul. Ne-am întors la fundamente pentru a lansa o generație mai bună decât a noastră”, a mărturisit Gică Hagi.  
De asemenea, în articol a fost inserată și descrierea pe care Sylvain Ripoll, antrenorul echipei Franței, i-o face lui Ianis Hagi: ”Îl cunosc foarte bine după ce am observant echipa României. Este un excelent jucător, capabil să accelereze și să dea ultima pasă. Hagi este foarte active. Folosește atât piciorul drept, cât și pe cel stâng. Este una dintre armele României, dar ea mai are și altele”. 

Loading...