Ianis Hagi, debut identic cu al "Regelui"!

Ultima actualizare:

    5 decembrie 2014:  Ianis Hagi a jucat  primele minute în  Liga 1, debutând la  Viitorul Constanţa Foto: Răzvan Păsărică
5 decembrie 2014: Ianis Hagi a jucat primele minute în Liga 1, debutând la Viitorul Constanţa Foto: Răzvan Păsărică

Fiul lui Gică Hagi, Ianis, a jucat în premieră în Liga I, în ultima etapă a turului. Tânărul fotbalist a trăit momente identice cu cele ale părintelui său, cel mai bun fotbalist român evoluând în premieră în campionat în 1982.

Fotbalistul Viitorului, Ianis, a urmat destinul tatălui său, puştiul bifând ultimele zece minute ale meciului cu FC Botoşani, scor 1-2.

Fiul "Regelui" a debutat la 16 ani, o lună și 13 zile, cu un an și jumătate mai devreme faţă de Gică, care juca primele minute în campionat la 17 ani, șapte luni și șapte zile. Ambii au înregistrat o înfrângere, actualul patron al Viitorului a pierdut la data de 11 septembrie 1982, într-un meci SC Bacău - FC Constanța 3-0, iar Ianis în faţa celor de la Botoşani. Mai mult, amândoi au activat în echipe învinse de formații din Moldova, ambii fiind juniori și în plus, fără realizări majore în jocurile respective.

Ca o comparaţie, celebrul Nicolae Dobrin a debutat tot într-un meci pierdut de echipa sa, Știința Cluj - Dinamo Pitești 5-1. Dobrin avea 14 ani, 10 luni și 5 zile, debutul său fiind și astăzi cel mai precoce din întreaga istorie a Ligii 1.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net