Ianis Hagi a câștigat campionatul Scoției cu Glasgow Rangers

ianis-hagi-gettyimages-1300199914.jpg

Ianis Hagi a dat și 11 pase de gol în acest an competițional
Ianis Hagi a dat și 11 pase de gol în acest an competițional
Foto: Guliver / GettyImages

Românul a înscris în meciul câștigat (3-0) de liderul campionatului Scoției cu St. Mirren

Titularizat de antrenorul Steven Gerrard, Ianis Hagi a marcat în minutul 46, stabilind rezultatul final al confruntării care a contat pentru etapa cu numărul 31 din Premiership. Celelalte goluri au fost înscrise de Kent (min. 14) şi Morelos (min. 16). Evoluția românului a fost apreciată atât de presa din Marea Britanie, cât și de fanii lui Rangers, care și-a asigurat primul titlu de campioană după o pauză de zece ani. Hagi a văzut un cartonaş galben în minutul 71 al confruntării şi a fost înlocuit cu Wright în minutul 74.
La formaţia scoţiană, Hagi jr. a jucat 48 de meciuri în toate competiţiile şi a avut evoluţii apreciate cu Rangers mai ales în Liga Europa. El a reușit 9 goluri, dintre care 7 în campionat. Lansat în fotbal la FC Viitorul, echipa tatălui său, Gică Hagi, Ianis a mai evoluat la Fiorentina Florența (2016-2018) și Genk (2019/2020).
Glasgow Rangers este lider în clasament, cu 88 de puncte, în timp ce St. Mirren ocupă poziţia a şasea, cu 39 de puncte. Cum a făcut doar un egal, 0-0, cu Dundee United, Celtic Glasgow nu mai are cum să recupereze diferența de puncte față de prima clasată. Pentru Rangers acesta este titlul de campioană a Scoției cu numărul 55, primul din 2011. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1