I-am bătut Grozav pe turci!

Ultima actualizare:

    Gicu Grozav e decarul naţionalei şi omul care a îngenuncheat Turcia
Gicu Grozav e decarul naţionalei şi omul care a îngenuncheat Turcia

“Tricolorii” au învins cu 2-0 naţionala Turciei, graţie “dublei” lui Gicu Grozav, atacant ce evoluează chiar în campionatul “ienicerilor”, la Karabukspor.

Duelul România - Turcia a fost adjudecat de elevii lui Contra, tehnician aflat la primul amical ca selecţioner, la fel ca Lucescu pe banca rivală. “Călăul” turcilor a fost Grozav, jucător ce i-a înfrânt şi într-un meci din 2012, din preliminariile Mondialului.

Gol, pe final de repriză. Stanciu a recuperat o minge la centrul terenului, balonul a ajuns la Deac, apoi la Grozav, care cu un şut din interiorul careului l-a învins pe portarul advers, traiectoria fiind deviată şi de un fundaş turc.

“Dubla” lui Gicu. În minutul 69, atacantul lui Karabukspor a închis tabela. A primit o pasă decisivă de la Pintilii, acelaşi jucător care i-a oferit assistul şi-n 2012 când România a învins Turcia în preliminariile Mondialului din 2014, a reuşit şi driblingul şi a tras fără speranţe pentru Tekin.

 Surprize în primul 11. Cristi Săpunaru a fost titular ca fundaş dreapta, iar la mijloc au jucat Stanciu şi Pintilii, care a împlinit ieri 33 de ani, deşi la prima vedere se părea că în linia mediană va fi perechea Hoban - Stanciu. Apoi, Deac a fost mijlocaş dreapta, el fiind ales în locul lui Alex Chipciu. Altfel, Alibec a fost rezervă, el acuzând nişte dureri musculare în timpul antrenamentelor.

Coregrafie. Spectatorii au avut placuţe roşii, galbene şi albastre, în fiecare sector formându-se drapelul României. A existat şi un banner uriaş pe care scria numele ţării, plus mesajul “Luptăm împreună”. De asemenea, imnul a fost intonat la unison de fani, dar şi de cei de pe banca tehnică, în frunte cu Cosmin Contra. Apoi, în pauză fanii au întreţinut atmosfera amuzându-se atunci când camera tv îi focaliza şi ei trebuiau să se sărute.

Răzvan Marin a plecat la tineret. Mijlocaşul de 21 de ani a fost convocat pentru meciul de aseară şi cel cu Olanda, dar puştiul a decis să ajute naţionala de tineret. Tricolorii mici joacă azi contra Portugaliei, iar Isăilă nu se poate baza pe doi titulari, Nedelcu şi Dulca. “A fost decizia lui. Tineretul trece printr-o situaţie grea şi merită toată aprecierea pentru ceea ce a făcut. Asta arată caracter”, l-a lăudat Contra.

Omagiu pentru Lucescu

Organizatorii i-au lăsat pe adversari să folosească vestiarul gazdelor, decizia fiind luată în semn de preţuire pentru Mircea Lucescu. “Singura concesie pe care am făcut-o, cu acordul lui Cosmin Contra, a fost să oferim vestiarul gazdelor pentru naţionala Turciei. Spaţiul e mult mai mare acolo şi ne-am gândit să facem acest gest pentru domnul Lucescu”, a spus preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan. De asemenea, înaintea partidei, “Il Luce” a primit din partea preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, un tricou al naţionalei imprimat cu numărul 11, cel pe care l-a purtat pentru România în 70 de meciuri, în timp ce Cosmin Contra i-a oferit o minge semnată de către toţi elevii săi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net