Huliganul de la Ploieşti va sta 3 ani la închisoare

Ultima actualizare:

    Galamaz a fost lovit  în pomete şi a jucat  două luni cu o  cască de protecţie
Galamaz a fost lovit în pomete şi a jucat două luni cu o cască de protecţie

S-a făcut dreptate! Tribunalul Prahova a hotărât, în sfârşit, condamnarea cu executare a celui care va rămâne în memoria fotbalului românesc drept cel mai mare huligan dovedit. Dragoş Enache va sta 3 ani după gratii, dar, culmea, nu va face asta pentru cel mai vizibil act de violenţă, lovirea unui fotbalist, ci pentru lucruri adiacente.

Suporterul Petrolului Ploieşti a primit trei ani de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a liniştii şi ordinii publice. Pe lângă această pedeapsă, Dragoş Enache a mai fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu şi la alte şase luni pentru lovirea lui George Galamaz.

Cum legea din România prevede ca aceste trei pedepse să nu se cumuleze, ci să se execute cea mai mare, ultimele două rămân fără efect. Astfel, lovirea lui George Galamaz, care a şocat şi scandalizat pe toată lumea la acea vreme, precum şi deţinerea de droguri, nu mai contează absolut deloc. Enache va face închisoare doar pentru că a intrat pe gazon, întrerupând un meci.

Oricum, deşi a vorbit în cuvinte mari la acea vreme, Galamaz şi-a retras până la urmă toate plângerile împotriva inculpatului şi a renunţat şi la cei 50.000 de lei pe care îi ceruse drept daune. Acum Galamaz joacă la Petrolul, echipă al cărei suporter este huliganul.

În acest caz, Dragoş Enache mai are de plătit doar 700 de lei pentru cheltuieli de judecată şi pentru avocatul din oficiu, dar la toate mai are la îndemână un singur apel, la Înaltea Curte de Justiţie si Casaţie.

Un an şi o lună de procese

Incidentul care a stârnit atât de multă vâlvă s-a produs la data de 30 octombrie 2011, în timpul meciului de Liga I, Petrolul - Steaua, la scorul de 0-2. Dragoş Enache a plecat din galeria Petrolului, a fentat vigilenţa oamenilor de ordine, a pătruns pe gazon, unde l-a lovit cu pumnul în figură, de la spate, pe George Galamaz, care atunci juca în tricoul "roş-albastru".

Fotbalistul a fost transportat de urgenţă la spital, meciul a fost suspendat. Trupa din Ghencea a câştigat la "masa verde" cu 3-0, iar terenul ploieştenilor suspendat pentru mai multe meciuri.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net