Huliganii maghiari au devastat Bucureştiul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ziua de ieri a fost una de alertă maximă: încă de la intrarea în ţară, fanii, majoritatea aflaţi sub influenţa alcoolului, au provocat în permanenţă. Simpli cetăţenii aflaţi pe peron în Arad erau stropiţi cu bere şi înjuraţi, iar la sosirea în Gara de Nord, jandarmii au fost nevoiţi să folosească gaze lacrimogene pentru a-i potoli. În plus, zona din Centrul Vechi arăta ieri după-amiază ca după război.

Cel mai numeros grup de suporteri rivali a pătruns în ţară cu un tren de la Budapesta. Încă de la plecare au arborat steaguri ale Ţinutului Secuiesc şi unele cu harta României fără Transilvania, iar la opririle în oraşele din România au respectat acelaşi ritual: torţe, fumigene, jigniri la adresa noastră şi doze de bere folosite pe post de proiectile. Punctul terminal: Gara de Nord.

În jur de 1.000 de suporteri au venit din Ungaria cu trenul şi au făcut scandal în fiecare gară pe traseul lor

simeon stalpnicul png

Sute de jandarmi au fost mobilizaţi pentru a-i întâmpina la sosirea în Bucureşti

simeon stalpnicul png

La un pas de bătaie.Încă de dimineaţă, până să sosească trenul de la Budapesta, în Gara de Nord au avut loc incidente. Un român a fluturat steagul tricolor în faţa unui grup de unguri, iar aceştia au vrut să-l bată şi doar intervenţia jandarmilor l-a scăpat de corecţia fizică.

Au dat foc unui vagon. Trenul, format din 13 vagoane, trebuia să sosească la ora 14.10, dar a ajuns la ora 16.00, după ce ungurii au tras de trei ori semnalul de alarmă, ultima dată în dreptul gării Basarab. Ei au produs şi un incendiu în al doilea vagon, dar pompierii au intervenit rapid. Pe peron, cei 930 de inşi, au fost escortaţi în grupuri de câte 60-70 de persoane şi duşi în cele zece autobuze RATB puse la dispoziţie, destinaţia fiind fan-zone-ul de la Arena Naţională.

Puşi pe harţă, fanii unguri au provocat forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene

simeon stalpnicul png

Maghiarii şi-au revenit cu greu după intervenţia jandarmilor

simeon stalpnicul png

Gaze lacrimogene. Dacă cei din prima tranşă doar s-au înjurat cu mulţimea prezentă, persoanele din a doua tabără au aruncat cu sticle, au încercat să rupă cordonul jandarmilor, iar aceştia au ripostat. După ce le-a aplicat mai multe bastoane pe spate, în aplauzele trecătorilor aflaţi pe peroane, au folosit gaze lacrimogene şi au reuşit să-i calmeze pe recalcitranţi.

Unul dintre huligani a avut nevoie de ajutorul medicilor de la SMURD, după ce a ajuns în comă alcoolică

simeon stalpnicul png

Centrul Vechi, devastat de maghiari

simeon stalpnicul png

A fost nevoie de ambulanţă. Cei de la SMURD au acordat asistenţă mai multor persoane care au avut nevoie de îngrijiri după ce au inhalat gaze lacrimogene, dar şi unui fan ungur care se afla în comă alcoolică şi a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Universitar.

Incidente şi-n Centrul Vechi. Suporterii unguri au bătut încă de dimineaţă la terasele din zonă şi la ora 16.00 li s-a spus că trebuie să plece la fan-zone-ul de la stadion. Au refuzat şi au devastat terasele: au aruncat cu scaune şi cu pietre înspre jandarmi şi după ce au fost calmaţi şi suiţi în autobuze, au produs pagube şi-n mijloacele de transport. În urma incidentelor, trei fani au fost internaţi la Spitalul Pantelimon.

S-au bătut şi la stadion. Ungurii nu s-au calmat nici în zona Arenei Naţionale şi nervoşi că nu sunt lăsaţi să-şi cumpere băuturi alcoolice au provocat noi incidente cu jandarmi. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, iar principalele artere din zona stadionului au fost scena unor confruntări violente.

Jucătorii dinamovişti, atacaţi de unguri

Un incident incredibil a avut loc înaintea jocului de risc maxim dintre România şi Ungaria. Victimele n-au mai fost cetăţeni din centrul vechi, ci jucătorii lui Dinamo.

Gigi Mulţescu i-a chemat pe jucătorii săi vineri, la ora 11:00, pe stadionul din Ştefan cel Mare, pentru un antrenament care preceda amicalul de lux, de azi, cu Şahtior Doneţk. Nimeni nu se gândea însă că şedinţa se va transforma într-un meci de box. Un grup de aproximativ 50 de fani, majoritatea de origine maghiară şi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, au intrat pe stadion unde se antrenau Dănciulescu şi compania pentru a asista la antrenament.

Cu toţii au spus la poartă că sunt fani ai Universităţii Cluj, galerie înfrăţită cu cea a „câinilor", şi vin pentru a se întâlni cu dinamoviştii, împreună cu care să meargă apoi la meci. Asta a adormit vigilenţa forţelor de ordine şi nici faptul că respectivii vorbeau româneşte stricat nu le-a aprins vreun beculeţ. Ajunşi în preajma dinamoviştilor, agresorii s-au dezlănţuit la adresa jucătorilor.

„Erau morţi de beţi. Dintr-o dată au început să ne înjure şi au încercat să sară gardul ca să intre peste noi în teren. Unul a reuşit şi s-a îndreptat spre grupul de jucători. Cineva din echipa mea, nu contează cine, l-a lovit şi l-a pus jos. Acesta a reuşit însă să se ridice şi să lovească un alt jucător, dar a fost apoi imobilizat de restul fotbaliştilor care au intervenit şi ei. Nu puteam să stăm să ne bată un nebun. Am fost nevoit să întrerup antrenamentul, dar lucrurile s-au calmat după intervenţia jandarmilor", a declarat antrenorul Gigi Mulţescu. Războinicul care l-a altoit pe turbulent a fost mijlocaşul Alex Curtean.

„Am fost uniţi, respectivul nu venea să ne salute, a venit să lovească, după mai multe minute de înjurături şi apostrofări. N-aveam de unde să ştim dacă avea vreun obiect contondent la el", a afirmat fotbalistul. (Gigi Stancu)

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net