Haţegan îi decide soarta lui Mourinho

18-sport-manchester-celta-vigo-h_53497426.jpg

Manchester United e favorită la calificarea în finala Ligii Europa

Jose Mourinho e nevoit să treacă de echipa spaniolă Celta Vigo pentru a ajunge să joace în ultimul act şi să aibă o şansă în a cuceri Europa League. E traseul care le asigură „diavolilor” prezenţa în Liga Campionilor, altfel ar fi un nou sezon ratat şi el ar tremura pentru postul său.

Manchester United s-a impus cu 1-0 în prima manşă a semifinalelor Ligii Europa contra celor de la Celta Vigo, iar joi seara va juca meciul decisiv acasă. Partida va fi arbitrată de o brigadă românească, cu Ovidiu Haţegan la centru şi cu Octavian Şovre, plus Sebastian Gheorghe ca asistenţi. Haţegan e primul român care după o pauză de 31 de ani va conduce un joc din fazele superioare ale unei asemenea competiţii, până acum Ioan Igna fiind cel care în 1986 a arbitrat o semifinală de Liga Europa. 

 

Cu o astfel de responsabilitate, arădeanul va trebui să aibă o prestaţie excelentă, mai ales că pe banca “diavolilor” stă Mourinho, un antrenor impulsiv. Portughezul e nevoit să câştige în faţa lui Celta, el având nevoie de calificarea în finala Ligii şi câştigarea trofeului. E singura variantă ce ar duce-o pe Manchester în Liga Campionilor, fiindcă în campionat e pe locul cinci, cu şanse mici de a prinde “careul” de patru ce merg în cea mai puternică competiţie intercluburi. Şi, fără Champions League, şefii ar putea să-i caute mai rapid un înlocuitor. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1