Haţegan, asul din mâneca lui Lucescu

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mircea Lucescu a început din nou cu dreptul în Liga Campionilor, după 2-0 în deplasarea de la Sociedad. Succesul românului a fost umbrit de valul de critici venite dinspre iberici, care au contestat vehement deciziile pro-Şahtior ale centralului Ovidu Haţegan.

"Il Luce" a obţint trei puncte în primul joc din grupele Ligii, după 2-0 cu Real Sociedad, ambele goluri fiind marcate de Teixeira în partea a doua a meciului. Un succes care s-a conturat greu, în repriza a doua, şi la care au contribuit doi factori esenţiali: ghinionul formaţiei basce, care a ratat opt ocazii clare, şi arbitrajul potrivnic spaniolilor al brigăzii conduse de Ovidiu Haţegan.

Cotidianul spaniol "Marca" i-a acordat nota 4 din 10, două fiind fazele incriminate, ambele judecate în favoarea Şahtiorului de "centralul" român:1. Minutul 41, scor 0-0: căpitanul campioanei din Ucraina, Dario Srna, l-a faultat la marginea careului pe Xabi Prieto. A fost sau n-a fost? Reluările arată că a existat un contact exact pe linia de 16 metri, ceea ce înseamnă că Haţegan trebuia să pună mingea la punctul cu var. Românul a scos faultul în afara careului, dictând doar lovitură liberă directă.

simeon stalpnicul png

2.Minutul 81, scor 0-1: Carlos Vela a trimis mingea cu capul în bară, aceasta a ricoşat la Inigo Martinez, însă fotbalistul lui Sociedad a fost lovit de Dario Srna în momentul în care a vrut s-o trimită spre poartă. Haţegan a făcut semn că jocul poate continua, însă antrenorul bascilor, Jagoba Arassate, i-a făcut un semn discret lui Lucescu: "E al doilea penalty". "Il Luce" n-a scos nici un cuvânt despre arbitraj, dar a punctat la finalul întâlnirii. "Veneam după trei rezultate negative, ceea ce ne-a făcut să fim mai prudenţi ca de obicei. La pauză, ne-am pus de acord să riscăm, pentru că exista posibilitatea să câştigăm şi ne-a ieşit".

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net