Haos după Viitorul - Voluntari, 2-1: "Să repeţi un penalty până se marchează, asta înseamnă să fii mafiot"

istvan-kovacs.jpg

Istvan Kovacs
Istvan Kovacs a făcut praf partida de la Viitorul, acordând două eliminări pentru oaspeţi şi repetând un penalty al gazdelor, ratat în prmă fază şi transformat apoi
Foto Click!

Partida de la Ovidiu a fost transformată de centralul Istvan Kovacs într-un circ total, deşi se anunţa una liniştită.

Lucrurile au degenrat în minutul 78, la scorul de 1-0 pentru oaspeţi, când arbitrul din Carei a dictat penalty pentru gazde şi a eliminat un al doilea om de la ilfoveni, pe Vasile Maftei, după ce în minutul 66 îl trimisese la cabine şi pe Balaur. Oaspeţii au contestat acid lovitura de la 11 metri, dar adevăratul haos s-a produs după ce Chiţu a ratat, dar Kovacs a pus să se repete pentru că trei jucători de la Voluntari au pătruns în careu în timpul execuţiei. Arbitrul a fost la un pas de linşare, dar ilfovenii n-au putut să-i schimbe decizia, iar Răzvan Marin a egalat la repetare. Totul a culminat cu cele şase minute de prelungiri dictate, Viitorul înscriind chiar la ultmia fază, prin Boli. Jucătorii şi conducătorii oaspeţilor au răbufnit la finalul partidei, iar în scenă a intrat chiar şi prmiarul Voluntariului, Florentin Pandele, care fie a ajuns cu indignarea la maximum, fie a vrut să puncteze şi el în apropierea campaniei electorale care urmează. Din păcate, apucăturile sale "a la" Copos sau Borcea, nau avut nimic original în ele şi au reprezentat o peroraţie poticnita, de care nu ne era dor.

"Mi s-a spus în ultimele două luni că am fost dezavantajaţi de arbitri. Am constatat că respectivul domn, Kovacs, nu a fost absolut deloc neutru. Eu l-am rugat pe managerul clubului, neştiind regulamentul, să scoată echipa afară. El nu a făcut asta, nu ştiu ce sancţiuni s-ar fi dat pentru club. Cum altfel puteam da un semnal de alarma? Voi cere conducerii să facă tot posibilul pentru a retrage echipa din prima ligă. Pentru mine important e sportul de masă, nu are sens să mai ţinem echipa în Liga 1. Nu a fost 11 metri, plus atitudinea arbitrului faţă de jucătorii eliminaţi. L-am auzit pe Maftei ce i-ar fi zis arbitrul: marş de aici. Nu e prima dată, şi în alte trei meciuri am pierdut puncte. DNA-ul caută orice altceva, numai in zona asta nu intră, a arbitrajului", a răbufnit Pandele la Digi Sport.

"Viitorul nu ne bătea niciodată, pentru că nu a avut nicio ocazie de gol. Am fost foarte bine organizaţi, am controlat jocul din punct de vedere tactic, dar vă spun sincer, în toată cariera mea de antrenor, de aproape 500 de jocuri, nu mi s-a întâmplat aşa ceva. Este o mare ruşine, nici la judeţ nu vezi aşa ceva. Am un singur regret, că nu am scos echipa de pe teren. Am încercat, am vorbit cu jucătorii şi după m-am răzgândit. Consider că am făcut o mare greşeală, trebuia să scot echipa de pe teren, pentru ceea ce s-a întâmplat în seara asta. Este o mare ruşine pentru fotbalul românesc", a declarat şi antrenorul Florin Marin.

"Să repeţi un penalty până se marchează, asta înseamnă să fii mafiot!", a scris pe Facebook şi Costin Lazăr, mijlocaşul voluntariului.

Şi Gheorghe Hagi, antrenorul şi patronul Viitorului, victimă a arbitrajelor în ultimele etape, a recunoscut că e posibil ca cei de la Voluntari să aibă de această dată dreptate să fie frustraţi.

Loading...

Citește și

  • La finalul partidei CSMS Iaşi – Steaua (0-2), a început „meciul” dintre antrenorii celor două echipe. Tradiţionala strângere de mână n-a existat, Eugen Neagoe făcându-se că nu-l vede pe Laurenţiu Reghecampf. De unde această răceală? Din trecut, mai exact din perioada în care Reghe se certa ca la uşa cortului cu Victor Piţurcă, iar Neagoe era „locotenentul” fostului selecţioner. De altfel, Piţi a refuzat şi el să dea mâna cu Reghecampf într-un meci direct din Arabia Saudită, gest copiat acum de Neagoe.

  • Steaua s-a întors cu toate punctele din deplasarea de la Iaşi, dar evoluţia jucătorilor antrenaţi de Laurenţiu Reghecampf n-a fost nici de această dată una convingătoare.