Haos cumpărat cu 40.000 de euro la Steaua - Rapid! Cine e de vină?

Ultima actualizare:

    Femeile şi copiii au avut de suferit pe Arena Naţională
Femeile şi copiii au avut de suferit pe Arena Naţională

CSA Steaua a plătit o sumă extrem de mare pentru pază şi protecţie la meciul cu Rapid, însă forţele de ordine au fost depăşite de situaţie.

Organizarea deficitară şi excesul de zel al celor care trebuiau să asigure liniştea pe Arena Naţională au umbrit derby-ul Steaua – Rapid (1-3) din liga a patra. Pentru tot acest spectacol grotesc, gazdele au plătit o avere, de patru ori mai mult decât era necesar.

Atmosfera de vis din startul meciului de sâmbătă seara s-a transformat la mijlocul primei reprize într-un haos generalizat. Provocaţi sau nu, o parte a suporterilor stelişti s-au îndreptat spre rivalii giuleşteni, creându-se imediat un tablou de război, cu scaune rupte şi aruncate, petarde şi fumigene. Luată prin surprindere, firma de pauză contractată de CSA Steaua a sporit confuzia din tribune, forţele de ordine apelând la gaze lacrimogene absolut la întâmplare. În mod firesc, au avut de suferit foarte multe persoane nevinovate, inclusiv femei şi copii veniţi cu gânduri paşnice pe Arena Naţională. Au fost scene care n-au nici o legătură cu fotbalul în 2018, huliganii fiind introduşi în aceeaşi „oală” cu oamenii simpli. Evident, cine s-a confruntat cu un atac de panică sau cu iritaţii produse de gazele lacrimogene cu greu va mai putea reveni vreodată pe stadioane.


    Forţele de ordine au fost ineficiente
Forţele de ordine au fost ineficiente

Dincolo de amenzile şi sancţiunile dictate de Jandarmerie, rămâne de văzut cine va fi scos ţap ispăşitor pentru aceste incidente. Culmea, steliştii au plătit firmei de pază aproximativ 40.000 de euro, în condiţiile în care aceleaşi servicii costă de patru ori mai puţin la meciuri din Liga I sau din cupele europene. „Luni, la prima oră, vom cere explicaţii firmei care s-a ocupat de securitate. Am plătit 40.000 de euro, iar ei au spus că au fost aproape 1.000 de agenţi. De la 11.000 de euro, cât era securitatea iniţia, am ajuns la 40.000. Vrem să ştim ce s-a întâmplat acolo. O să cerem probabil şi copii după cărţile de muncă ale agenţilor care au fost la meci”, a declarat Cristian Cîrlan, director de marketing la CSA Steaua. „A fost o experienţă cu foarte multe lucruri de învăţat pentru noi, e clar că trebuie fim mai atenţi pe viitor. Sper să nu fie persoane rămase cu urmări”, a completat oficialul roş-albaştrilor.

La incidentele de la meciul Steaua – Rapida a asistat şi Ionuţ Lupescu, care miercuri ar putea deveni noul preşedinte al FRF, în locul lui Răzvan Burleanu. „Am vrut să văd cum e atmosfera la nivelul ligii a patra. Cele două coregrafii au fost foarte frumoase, dar, din păcate, există aceşti oameni infiltraţi, 100, 200, 300, câţi or fi. Ei vin doar pentru acte huliganice, în 2018 trebuie să terminăm cu astfel de lucruri”, a declarat Lupescu.


    Steliştii şi rapidiştii se bat pentru un loc în liga a treia
Steliştii şi rapidiştii se bat pentru un loc în liga a treia

După victoria contra Stelei, Academia Rapid s-a distanţat la cinci puncte în fruntea clasamentului, având acum prima şansă să termine sezonul regular pe primul loc. Câştigătoarea Ligii a 4-a Bucureşti se va decide însă în urma unui play-off între primele patru clasate, un mini-campionat pe teren neutru, în sistem fiecare cu fiecare (echipele vor intra cu 3, 2, 1, respectiv 0 puncte). Conform programului, ne aşteaptă astfel un nou derby Steaua – Rapid la 2 iunie, de această dată cu caracter decisiv. Învingătoarea nu va fi automat promovată în liga a treia, regulamentul prevăzând şi un „baraj” tut-retur (7 şi 24 iunie) cu câştigătoarea Ligii a 4-a din judeţul Giurgiu.

Cum arată clasamentul Ligii a 4-a Bucureşti, la vârf

Echipă        Puncte (Meciuri jucate)

1. Academia Rapid 59 (22)

2. CSA Steaua      54 (21)

3. AS Tricolor      52 (22)

4. AFC Asalt        41 (19)

5. CS Dinamo      41 (21)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net