Haos în arbitraj: penalty dat după trei minute!

16-sport-feyenoord-h_53688623.jpg

Feyenoord a câştigat titlul anul trecut în Olanda, trecând după mulţi ani de Ajax şi PSV. În Liga Campionilor s-au făcut însă de râs în grupa cu City, Şahtior şi Napoli
foto: EPA
Citeste tot despre: 

Proba video (VAR) a fost introdusă în fotbalul internaţional pentru a uşura munca arbitrilor şi pentru a aduce un plus de dreptate în ceea ce priveşte deciziile controversate. Sistemul are însă şi punctele sale slabe, dovedite din plin la Suoercupa Olandei dintre Feyenoord şi Vitesse.

Haosul şi confuzia au fost la ele acasă în debutul reprizei secunde, la capătul unei faze în care Vitesse a cerut un penalty, iar Feyenoord a marcat câteva secunde mai târziu un gol anulat pe motiv de ofsaid. După ce le-a întrerupt bucuria jucătorilor grupării din Rotterdam, arbitrul Danny Makkelie le-a mai dat acestora o lovitură.

Astfel, centralul s-a îndreptat spre marginea terenului pentru a privi pe monitoare reluări de la penalty-ul pe care nu l-a acordat celor de la Vitesse. După aproape trei minute de la contactul neregulamentar în careu, arbitrul a arătat în direcţia punctului cu var, Vitesse reuşind să egaleze graţie probei video. În cele din urmă, Feyenoord s-a impus după prelungiri şi executarea penalty-urilor de departajare.

Loading...