Hagi a dat un milion de euro comision unei firme din Malta la transferul lui Manea

Ultima actualizare:

    Gică HagiFoto: Mediafax
Gică HagiFoto: Mediafax

Gică Hagi, patronul celor de la Viitorul, a plătit un milion de euro comision unei firme din Malta din cele 2,5 milioane de euro luate pentru transferul lui Cristi Manea la Apollon Limassol. Gazeta Sporturilor a intrat în posesia unor contracte din dosarul Football Leaks, ce conţine peste 18 milioane de documente, cercetate în ultimele 7 luni de 60 de jurnalişti strânşi sub titulatura European Investigative Collaborations.

Hagi a semnat în mai 2014 un contract cu Dito Trading and Consulting Limited din St. Julians, Malta, reprezentată de agentul FIFA, Thorsten Weck, pentru evaluarea unui posibil transfer al lui Manea.

Hagi a acceptat să plătescă firmei Dito orice sumă care ar fi depăşit 1,5 milioane de euro la efectuarea tranzacţiei.

Manea a fost cedat în iulie 2014 de la Viitorul la ciprioţii de la Apollon Limassol, pentru suma de 2,5 milioane de euro, iar firma din Malta a încasat un milion de euro din partea lui Hagi.

Dar, jucătorul nu a fost niciodată în Cipru, el a făcut vizita medicală şi a semnat contractul în Belgia. Apoi, a mai rămas un sezon la Viitorul, conform acordului cu cei de la Apollon.

În vara lui 2015, ciprioţii l-au împrumutat la echipa belgiană Mouscron, unde românul joacă şi acum, iniţial apărând zvonul că el a semnat cu Chelsea, de unde ar fi fost împrumutat la Mouscron.

Informaţile din documentele Football Leaks arată că impresarul israelian Pini Zhavi, ce-l are sub contract, printre alţii, pe Neymar, controlează cluburile Apollon şi Mouscron şi evită astfel regulile FIFA care interzic deţinerea de drepturi economice la jucători de către terţe părţi (Third Party Ownership). 

La adresa la care este înregistrată Dito Trading and Consulting Limited, figurează şi alte firme controlate de impresari de fotbal, iar Dito ar avea legături cu impresari importanţi din fotbalul european, ca Abdilgafar Ramadani şi Pini Zahavi.

După încheierea transferului lui Manea, Apollon a plătit către Viitorul suma de 2,5 milioane de euro, iar Hagi a trimis mai departe un milion de euro firmei malteze.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net