Guralivii naţionalei sar la gâtul lui Daum

Ultima actualizare:

    Gabi Torje a vorbit fără menajamente despre situaţia de la echipa naţională
Gabi Torje a vorbit fără menajamente despre situaţia de la echipa naţională

Deşi Christoph Daum n-a plecat încă de la cârma naţionalei României, unii dintre jucători, în frunte cu Torje, se revoltă. Germanul e acuzat în primul rând de faptul că nu a agreat fotbaliştii care au ceva de spus în vestiar.

Cum mandatul lui Daum se apropie de sfârşit, încep să iasă la iveală detalii picante despre felul în care a lucrat antrenorul neamţ în preliminariile CM 2018. Primul fotbalist de naţională care îşi permite să dea din casă este “turcul” Gabi Torje. Folosit doar 20 de minute de Daum în meciul din septembrie 2016 cu Muntenegru (1-1), mijlocaşul de 27 de ani l-a mitraliat pe tehnicianul german.

“Lui Daum nu i-au plăcut jucătorii cu personalitate, cei care au mereu un cuvânt de spus. El voia jucători care nu zic nimic, care ţin capul plecat, să fie linişte în vestiar”, a declarat fostul dinamovist. Gabi Torje n-a fost singurul tricolor cu personalitate exilat de Daum. ”Am zis la un moment dat: «da’ ce, suntem copii de 5 ani să facem astea? Astea se fac la grădiniţă.» Apoi, un coechipier mi-a transmis înaintea meciului tur cu Muntenegru să nu mai vorbesc aşa de mult, că nu voi mai fi convocat. Şi nu m-a mai convocat! La fel pe Alibec, nu l-a convocat pentru că vorbeşte prea mult şi dă din mâini la antrenament”, a detaliat jucătorul echipei turce Karabükspor. Gabi Torje l-a comparat pe Daum cu fostul selecţioner Victor Piţurcă, cel care a condus naţionala în trei mandate.

“Da, Piţurcă ne ţinea din scurt, dar era alături de noi când era vorba de glumă. Dintr-o grupă mult mai grea, cu aceiaşi jucători, am ajuns la barajul cu Grecia şi am sperat că putem întoarce rezultatul. Şi acum terminăm pe patru, dacă nu mai rău”, a mai spus Torje, care are 54 de selecţii şi 11 goluri marcate pentru România.

Tricolorii, puşi să tragă autocarul

simeon stalpnicul png

Gabi Torje a scos la lumină şi o metodă ciudată folosită de Daum pentru a lega relaţiile dintre jucători. “Nu te poate scoate afară din autocar, mă refer la cinci jucători cu personalitate, şi să ne spună să tragem autocarul. Apoi să mai scoată alţi cinci şi să spună la fel. Iar la final, când toţi 25 trag autocarul, spune «vedeţi, doar împreună putem reuşi». Am jucat în Italia şi Spania şi n-am auzit nici o echipă să facă aşa ceva”, a dezvăluit Torje.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net