În grupele Ligii Campionilor după 2500 de zile? Cine e supraviețuitorul de la CFR Cluj

Ultima actualizare:

    Mario Camora, în duel cu Rooney în meciul din 2012
Mario Camora, în duel cu Rooney în meciul din 2012

CFR e la două meciuri distanță de grupele Ligii Campionilor, acolo unde a jucat ultima dată în decembrie 2012, învingând-o pe Manchester United

Aproape 2500 de zile au trecut de la ultima prezență a clujenilor în elita Europei. După șapte ani, atuala echipă a lui Dan Petrescu are o șansă uriașă de a se așeza din nou alături de marile forțe ale continentului.

Având asigurată calificarea în grupele Ligii Europa, CFR Cluj n-are nimic de pierdut în „dubla” cu Slavia Praga din play-off-ul (ultimul tur preliminar) al Ligii Campionilor. În joc sunt însă foarte mulți bani, cam 25 de milioane de euro pentru formația învingătoare, dar și mândria de a evolua în cea mai tare competiție inter-cluburi din lume. Gruparea din Gruia nu e străină de acest sentiment plăcut, 2012 fiind anul în care CFR s-a înscris ultima dată la startul grupelor Ligii Campionilor. Aventura clujenilor s-a încheiat atunci cu fantastica victorie (1-0) izbutită pe „Old Trafford” contra lui Manchester United, cu 70.000 de fani în tribune. „Diavolii” erau antrenați de legendarul Sir Alex Ferguson, iar în teren s-au aflat nume uriașe precum Rooney, Giggs sau Scholes, astfel că succesul ardelenilor e de pus în ramă.

Există și o legătură palpabilă între confruntarea de la Manchester decisă de un gol de generic al lui Luis Alberto și actualul lot antrenat de Dan Petrescu. Este vorba despre căpitanul Mario Camora (ajuns la CFR în 2011), titular în partida cu United de la 5 decembrie 2012, așa cum va fi și astăzi, în primul meci cu Slavia Praga. Fundașul portughez de 32 de ani e în prezent la al nouălea sezon în tricoul vișiniu al CFR-ului, apropiindu-se de cifra de 300 de meciuri, în toate competițiile, pentru campioana României.

În lotul de 23 de jucători ai Slaviei aduși la Cluj-Napoca se află ambii mijlocași români legitimați la campioana Cehiei, Nicușor Stanciu și Alex Băluță, ultimul având însă șanse minime să prindă măcar banca de rezerve. „Cunosc adversarii foarte bine, cu unii cunt coleg la echipa națională. Cred că puterea pe care o au vine de la Dan Petrescu, care e cel mai bun antrenor din România. El are cel mai mare merit pentru realizările CFR-ului. Eu și Băluță am fost singurii care au spus că CFR Cluj va fi greu de învins de Celtic. Nu-i putem subestima pentru că ei au eliminat deja trei echipe foarte bune”, le-a spus Stanciu cehilor înainte de meciul din această seară.

Echipa antrenată de Jan Trpisovsky se află la primul meci european al sezonului, Slavia fiind calificată direct în play-off-ul Ligii Campionilor. În campionat, alb-roșii se află pe poziția de lider după șase etape, cu cinci victorii și un singur egal. Mai mult, formația din Praga a avut o prestație solidă în defensivă, primind un singur gol în cele șase confruntări oficiale.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net