Grozav și Latovlevici, dați afară că au fugit în România

Ultima actualizare:

    Gicu Grozav, în tricoul naţionalei
Gicu Grozav, în tricoul naţionalei

Pandemia de coronavirus a făcut și victime colaterale în fotbalul românesc. Gicu Grozav și Iasmin Latovlevici au fost dați afară de la echipă deoarece nu au vrut să rămână în Ungaria pe perioada crizei.

Clubul maghiar Kisvarda FC a reziliat contractele celor doi jucători după ce aceştia au plecat fără permisiune în România, a anunţat gruparea maghiară într-un comunicat. Conform directorului sportive Attila Revesz, fotbaliștii au dat dovadă de iresponsabilitate, punând în pericol sănătatea colegilor şi a familiilor. Conform acestuia, cei doi, care mai aveau contracte până în vară cu formaţia maghiară, au plecat săptămâna trecută de capul lor în România, iar marţi nu s-au prezentat la o întâlnire a jucătorilor cu staff-ul. ”Nu este doar o încălcare a regulamentelor interne ale clubului, ci şi a restricţiilor actuale, punând în pericol sănătatea colegilor şi a familiilor lor. Grozav şi Latovlevici nu s-au întors marți şi chiar dacă s-ar fi întors în Ungaria din România, o zonă cu mult mai multe cazuri de coronavirus, ar fi trebuit să stea două săptămâni în carantină. În actuala situaţie în care punem mare accent pe siguranţă, acţiunile lor sunt intolerabile şi nu putem accepta riscurile potenţiale pe care acestea le implică. Iresponsabilitatea lor este în contradicţie cu ceea ce înţelegem noi prin siguranţă. Acţiunile lor reprezintă o încălcare gravă a contractului cu clubul, lucru pe care nu îl putem tolera”, a spus Revesz Attila, conform comunicatului.

Cei doi mai aveau contract cu gruparea maghiară până în vară. Dacă Latovlevici (33 de ani) venise mai de curând, în februarie, Grozav (29 de ani), era unul dintre cei mai buni jucători ai clubului, pe care l-a ajutat să scape de la retrogradare în sezonul trecut. La echipa maghiară mai sunt trei români: portarul Mihai Mincă, fundaşul Cornel Ene și mijlocaşul Claudiu Bumba.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net