Astea sunt cele mai urâte accidentări din fotbal

Ultima actualizare:

    Cele mai urâte accidentări din fotbal. Italianul Mattiello, cu piciorul rupt
Cele mai urâte accidentări din fotbal. Italianul Mattiello, cu piciorul rupt

Cele mai urâte accidentări din fotbal reprezintă latura neagră a sportului-rege, momente de groază cu care nici un jucător n-ar vrea să se întâlnească în carieră. De altfel, în urma unor asemenea accidentări suferite pe teren, ghinioniştii au fost nevoiţi să renunţe la sportul de performanţă.

Începutul acestui an a fost marcat de una dintre cele mai urâte accidentări din fotbal, petrecută în campionatul Italiei. Chiar dacă nu este vorba despre un jucător cunoscut, Federico Mattiello de la formaţia Chievo, imaginile cu suferinţa acestuia au făcut rapid înconjurul planetei.

În minutul 16 al întâlnirii Chievo – AS Roma (0-0) din Serie A, mijlocaşul de 19 ani al gazdelor a fost atacat dur de belgianul Nainggolan. A rezultat o imagine înfiorătoare, piciorul lui Mattiello îndoindu-se sub crampoanele adversarului. S-a ales cu o fractură deschisă de tibie şi peroneu, una dintre cele mai urâte accidentări din fotbal. 

Cele mai urâte accidentări din fotbal. Eduardo domină topurile

Ceea ce i s-a întâmplat lui Mattiello a adus aminte de cele mai urâte accidentări din fotbal. În istoria recentă a acestui sport, croato-brazilianul Eduardo este un punct de referinţă. În 2008, într-un moment în care se afla în vârf de formă, mijlocaşul lui Arsenal a primit o „talpă” ucigaşă din partea unui adversar, piciorul stâng al lui Eduardo cedând sub forţa agresorului.

Cele mai urâte accidentări din fotbal. Piciorul lui Eduardo, distrus de adversar
Cele mai urâte accidentări din fotbal. Piciorul lui Eduardo, distrus de adversar

Răpus de una dintre cele mai urâte accidentări din fotbal, Eduardo a suferit un şoc atât de puternic încât ulterior nici nu şi-a adus aminte că a jucat în acel meci şi nici că ar fi fost vizitat la spital de coechipieri şi de "călăul" său. Eduardo s-a întors ulterior pe teren, dar nu s-a mai ridicat la valorea dinaintea accidentării

Cele mai urâte accidentări din fotbal, soldate şi cu traume psihice

Cele mai urâte accidentări din fotbal. Ultima fază din cariera lui David Busst
Cele mai urâte accidentări din fotbal. Ultima fază din cariera lui David Busst

Dacă Eduardo a reuşit să revină în sportul de performanţă, cele mai urâte accidentări din fotbal au pus capăt uneori carierelor celor implicaţi. Este şi cazul lui David Busst, un jucător mai puţin cunoscut. În 1996, într-o partidă cu Manchester United, fotbalistul lui Coventry a fost atacat dur de doi „diavoli”.

Impactul a fost nimicitor pentru piciorul lui Busst, care a suferit o fractură deschisă de tibie şi peroneu. A fost în mod cert una dintre cele mai urâte accidentări din fotbal, după care Busst n-a reuşit să mai revină pe teren. Martor la acea scenă, Peter Schmeichel (danezul care apăra poarta lui United) a rămas şocat mult timp după acel meci, având nevoie inclusiv de consiliere psihologică.

Un fost antrenor al Oţelului Galaţi a suferit una dintre cele mai urâte accidentări din fotbal

Cele mai urâte accidentări din fotbal. Ewald Lienen, cu coapsa despicată
Cele mai urâte accidentări din fotbal. Ewald Lienen, cu coapsa despicată

La finalul anului 2013, pe banca echipei Oţelul Galaţi ajungea neamţul Ewald Lienen, primul antrenor străin din istoria clubului. Germanul de 61 de ani era celebru în întreaga lume, dar nu pentru performanţele ca tehnician. În 1981, pe vremea când era jucător la Arminia Bielefeld, el a intrat în topul cu cele mai urâte accidentări din fotbal, cu o rană deschisă de 25 de centimetri pe coapsa dreaptă.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net