„Greii” din fotbal s-au mobilizat la greu. Ce donații au făcut Messi, Ronaldo și Guardiola

Ultima actualizare:

    Leo Messi și Cristiano Ronaldo
Leo Messi și Cristiano Ronaldo

Leo Messi și antrenorul Pep Guardiola au donat câte un milion de euro în lupta cu pandemia.

La doar câteva ore distanță, starul Barcelonei și fostul antrenor al catalanilor au anunțat donații impresionante destinate în primul rând spitalelor confruntate cu multitudinea de bolnavi cu coronavirus.

Sportul-rege a făcut un pas în spate în această perioadă critică, dar „greii” din fotbal n-au rămas insensibili la greutățile din sistemul medical. Astfel, tehnicianul echipei engleze, Manchester City, a sprijinit efortul doctorilor din Spania cu suma de un milion de euro. Aflat în Barcelona natală, Pep s-a consultat cu avocații pentru a vedea unde e cel mai bine să direcționeze banii, aceștia plecând în cele din urmă spre Colegiul Medicilor, dar și spre o fundație din domeniu. Gestul de caritate al lui Guardiola a fost copiat la indigo de fostul elev al acestuia de la FC Barcelona, nimeni altul decât Leo Messi. Sud-americanul s-a mobilizat și a donat tot un milion de euro, beneficiar principal fiind spitalul clinic din orașul catalan, însă argentinianul n-a uitat nici de țara natală, acolo unde a trimis o parte din bani.

Marele rival de pe teren al lui Messi, portughezul Cristiano Ronaldo, n-a rămas mai  prejos. Conform presei lusitane, CR7 și agentul său, Jorge Mendes, au luat decizia de face achiziții specifice pentru saloanele de terapie intensivă din două spitale importante, unul din Lisabona și unul din Porto. În semn de mulțumire, șefii respectivelor unități au denumit acele saloane cu numele lui Ronaldo și Mendes.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net