Golgheter la 50 de ani

Ultima actualizare:

    În paralel cu activitatea  profesionistă, Miura  participă şi la meciuri  demonstrative, alături de  alte legende ale fotbaluluiFoto: Guliver/ GettyImages
În paralel cu activitatea profesionistă, Miura participă şi la meciuri demonstrative, alături de alte legende ale fotbaluluiFoto: Guliver/ GettyImages

La 50 de ani, fotbalistul japonez Kazuyoshi Miura continuă să scrie istorie la o vârstă la care alţi colegi de generaţie deapănă doar amintiri. El a doborât un record vechi de 93 de ani.

Legitimat la formaţia japoneză din liga secundă Yokohama, Miura a reuşit să marcheze singurul gol al partidei cu Thespa Kusatsu. Momentul a fost special pentru că s-a doborât un record vechi de 93 de ani. “Kazu”, aşa cum e alintat de fani, joacă în al 32-lea sezon al carierei. A activat la cluburi din  Brazilia şi Australia, dar şi-n Europa, la Genoa sau Dinamo Zagreb. Acum e la Yokohama, în liga secundă japoneză, şi-n urmă cu câteva zile a punctat în campionat contra celor de la Thespa Kusatsu, 1-0. Golul a venit când niponul avea 50 de ani, plus jumătate de lună, adică este acum cel mai vârstnic marcator din lume. El l-a devansat pe Billy Meredith, cel care deţinea recordul din 1924. Britanicul punctase într-o partidă pentru Manchester United pe vremea când avea 49 de ani şi 208 zile. 

Desemnat cel mai valoros jucător din Asia în 1993, Miura e unul dintre sportivii legendari ai Japoniei, ţară pentru naţionala căreia a jucat de 89 de ori, marcând 55 de goluri. În 1994, el a devenit primul fotbalist japonez legitimat la un club din Serie A, jucând în acel campionat la Genoa. Din 2005, adică de la 38 de ani, evoluează pentru FC Yokohama, actuala lui formaţie, pentru care a jucat până acum 231 de meciuri, înscriind 23 de goluri. 

Navratilova, campioană la 49 de ani

simeon stalpnicul png

Şi în alte sporturi există sportivi care au uimit lumea prin longevitatea lor. Jucătoarea de tenis Martina Navratilova este cea mai vârstnică învingătoare într-un turneu de Grand Slam, cucerind titlul la US Open, în proba de dublu mixt, când avea 49 de ani! De asemenea, demn de remarcat este performanţa pilotului de Formula 1 Nigel Mansell, care la 41 de ani a trecut linia de sosire într-o cursă a “Marelui Circ”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net