Golgheter în Bulgaria, Claudiu Keşeru e o „umbră” în Europa

Ultima actualizare:

    Claudiu Keşeru
Claudiu Keşeru

Din 2015, de când e la Ludogoreţ, golgheterul campioanei Bulgariei a marcat doar nouă goluri în competiţiile continentale.

Claudiu Keşeru e de neoprit în meciurile din Bulgaria, apropiindu-se cu paşi repezi de cifra de 100 de goluri. Cu totul altfel stau lucrurile în ceea ce priveşte eficienţa atacantului român în meciurile mai tari din cupele europene.

După 0-0 acasă cu ciprioţii de la AEK Larnaca, Ludogoreţ Razgrad a pierdut orice şansă de calificare în 16-imile Ligii Europa, în ciuda faptului că mai sunt două etape din faza grupelor. Într-o serie nu foarte dificilă, din care au mai făcut parte Leverkusen şi FC Zürich, multipla campioană a Bulgariei a strâns două puncte din patru meciuri, marcând doar trei goluri. Lipsa de eficienţă a „verzilor” poate fi pusă şi pe umerii internaţionalului nostru Claudiu Keşeru, care se transformă total în partidele europene comparativ cu reuşitele sale de pe plan intern. E o discuţie mai veche, care s-a pus şi în contextul evoluţiilor palide la naţionala României. Astfel, începând din 2015, Keşeru a marcat în competiţiile de la sud de Dunăre (campionat şi cupă) nu mai puţin de 85 de goluri, dar împotriva unor grupări precum Etar Veliko Tîrnovo, Septemvri Sofia sau Botev Vratsa, ca să amintim doar ultimele trei echipe „ciuruite” de vârful de 31 de ani. De altfel, în acest sezon al campionatului Bulgariei, Claudiu e lider în clasamentul golgheterilor, cu 13 goluri în 14 meciuri, un randament ideal pentru un atacant dacă această eficienţă ar fi fost prelungită şi în cupele europene. Din păcate, Keşeru n-a reuşit niciodată să fie cu adevărat decisiv pentru Ludogoreţ în Liga Campionilor sau în Liga Europa, adversarii cei mai dificili învinşi de român fiind Arsenal Londra în 2016 şi Bayer Leverkusen, în actuala stagiune. Per total, deşi a fost folosit în peste 30 de meciuri europene ale lui Ludogoreţ, Claudiu Keşeru n-a reuşit încă să adune 10 goluri.

Golurile lui Keşeru la Ludogoreţ (2015-2018)

Competiţii   Goluri

Campionatul Bulgariei   76

Cupa Bulgariei     9

Cupe europene     9

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net