Gnohere a reuşit în 12 minute ce n-a făcut Tade în 16 meciuri

Ultima actualizare:
Gregory Victor Tade
Gregory Victor Tade

Harlem Gnohere a avut nevoie de 12 minute pentru a realiza primul hattrick al carierei, iar şefii lui Dinamo se felicită că l-au adus gratis în această vară. De partea cealaltă, rivalii din Ghencea nu ştiu cum să scape de Tade, „vârf” ce i-a costat 500.000 de euro şi care pare să fi „uitat” să înscrie.

Dinamoviştii au evoluat în 16-imile Cupei României contra divizionarei secunde Dacia Unirea Brăila. Au fost conduşi cu 1-0, dar Gnohere a început să puncteze pe bandă rulantă şi-n 12 minute (62, 73, 75) bucureştenii au decis calificarea, scor final 3-2. “E prima dată când reuşesc un hattrick. Nu mă gândesc să «păstrez» goluri şi pentru următorul joc, eu dau totul atunci când sunt solicitat”, a spus cel poreclit “Bizonul”.

Francezul e un tip masiv, iar supranumele l-a căpătat pe vremea când evolua în Belgia. Sosit în România, în probe la Petrolul, fotbalistul de 27 de ani fost gonit repede şi apoi batjocorit de către fostul antrenor, Selymeş: “A venit cu 105 kilograme şi a plecat cu 98. Dinamoviştii spun că are 84 de kile? Poate dacă şi-a tăiat o mână”. Totuşi, Rednic a crezut în el, l-a adus la forma optimă şi eforturile i-au fost răsplătite.

“Îmi ridic tricoul după ce marchez fiindcă tot ziceau unii că sunt gras. Glumesc, nu am nimic cu nimeni, aşa sărbătoresc eu”, a comentat atacantul. Harlem e acum printre preferaţii dinamoviştilor: galeria îi scandează numele, antrenorul e mulţumit că are un jucător ofensiv ce a înscris de şase ori până acum, de trei ori în campionat, goluri care au adus patru puncte în clasament, şi tot de atâtea ori în Cupă, el ducând echipa în optimile competiţiei. În plus, conducătorii sunt mulţumiţi că l-au transferat fără niciun ban şi îi dau un salariu de doar 5.000 de euro pe lună.

Dacă cei din “Ştefan cel Mare” îşi freacă mâinile de fericire, în tabăra rivală Tade e luat la ţintă. Sosit în vară în Ghencea, la fel ca Gnohere la Dinamo, fostul golgheter al CFR-ului s-a făcut de râs. Roş-albaştrii au plătit ardelenilor 500.000 de euro pentru serviciile sale şi îi achită o leafă de 20.000 de euro lunar. Însă, în ciuda eforturilor financiare, atacantul nu găseşte calea către gol. A marcat doar de două ori, de fiecare dată din penalty, în cele 16 partide în care şi-a făcut apariţia: o dată în partida cu Trencin din preliminariile Ligii Campionilor, pierdută de “militari” cu 3-2, şi apoi a adus trei puncte în Liga I, în faţa celor de la CS U Craiova. Şi cel mai recent meci al său a fost un fiasco, în Cupă contra Universităţii Cluj, iar Gigi Becali vrea ca la finalul turului să-l cedeze.

Golgheterul sezonului trecut câştigă mai mult decât tot lotul lui «U» Cluj

Steliştii au câştigat chinuit disputa din Cupa României cu cei de la “U” Cluj, Tahar salvând echipa în minutul 81. Ardelenii evoluează acum în liga secundă şi traversează o perioadă financiară foarte grea. Antrenorul Marius Popescu a făcut o comparaţie dureroasă, specificând că cei 20.000 de euro pe care Tade îi primeşte lunar lui i-ar ajunge pentru toată echipa şi ar putea acorda şi bonusuri: “Cu salariul lui Tade am putea plăti lunar toţi jucătorii şi ne-ar mai rămâne şi de o primă”.

Cine e Harlem Eddy Gnohere

  • Atacant, născut în Franţa la data de 21.02.1988;
  • Înălţime 1.85 cm, greutate 86 kg;
  • A jucat în Franţa la AS Cannes, Troyes, în Elveţia la La Tour, Bulle, UGS Geneve şi în Belgia la  Excelsior Virton, RSC Charleroi, KVC Westerlo, Mouscron şi RAEC Mons;
  • De la Mons, a sosit la Petrolul în probe şi apoi la Dinamo;
  • Cu roş-albii a semnat un contract pe doi ani pentru 5.000 € lunar;
  • Pentru “câini” a punctat până acum de şase ori şi a bifat zece meciuri.

Cine e Gregory Victor Tade


    Gregory Victor Tade
Gregory Victor Tade
  • Atacant, născut în Franţa la data de 2.09.1986;
  • Înălţime 1.88 cm, greutate 79 kg
  • A început în Franţa, s-a mutat în Scoţia, unde a jucat la Forfar Athletic, Stranraer, Clyde, Raith Rovers, Inverness, St. Johnstone;
  • De la CFR, pentru care a marcat 23 de goluri, fiind golgheterul sezonului trecut, a ajuns la Steaua;
  • Cu roş-albaştrii a semnat în iulie un contract pe trei ani pentru un salariu de 20.000 € lunar;
  • Pentru stelişti a punctat de dou ori şi a bifat 16 partide.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net