Gigi Becali s-a premiat cu 400.000 de euro după victoria din Cupa României

Ultima actualizare:

    Gigi BecaliFOTO: Sportpictures.eu
Gigi BecaliFOTO: Sportpictures.eu

FCSB a învins cu 1-0 pe Sepsi și a cucerit Cupa României la capătul uneia dintre cele mai slabe finale din ultimele decenii. Chiar dacă nu a fost o întâlnire de povestit nepoților decât dacă vrem să dăm exemple negative, Click! vă prezintă 5 lucruri cu care am rămas după acest meci. Printre acestea, și auto-premierea lui Gigi Becali cu întreg bonusul primit pentru victorie de la FRF sau sponsori.

1. A fost prima finală disputată fără spectatori. Pentru prima dată în istoria competiției, finala s-a disputat fără spectatori. Tocmai de aceea, meciul a fost mutat de pe stadionul ”Ion Oblemenco”, din Craiova, pe ”Ilie Oană”, din Ploiești, o arenă mult mai mică. Lipsa fanilor a influențat și calitatea jocului, care a fost unul dintre cele mai slabe din acest an.

2. Cazul Istvan Fulop a dezvăluit lipsa de respect a FRF. Sepsi nu a putut alinia cel mai bun ”11” în finala Cupei României din precauție. Concret, atacantul Istvan Fulop primise două cartonașe galbene de-a lungul competiției, în optimi și în semifinale. Pentru că regulamentele FRF se contrazic între ele, covăsnenii au făcut luni, cu două zile înaintea meciului, o adresă oficială către FRF luni prin care rugau să fie lămuriți dacă atacantul poate evolua sau nu. Nici până acum nu au primit răspuns, acest lucru dovedind încă o dată lipsa de respect a celor din Federație față de membrii afiliați. Drept urmare, pentru a nu risca o eventuală contestație din partea FCSB după meci, Sepsi nu l-a folosit deloc pe Fulop.

3. Dennis Man, singura pată de culoare. Unicul gol al meciului a fost marcat, în minutul 65, de Dennis Man, vedeta pe care Gigi Becali încearcă din greu să o vândă peste hotare pe sume record. Desemnat omul finalei, Man a profitat de o gafă cum rar se vede pe un teren de fotbal la nivel înalt: Dimitrov, fundașul bulgar al lui Sepsi, și-a dat cu stângul în dreptul când a vrut să degajeze, punându-și apărarea pe picior greșit, astfel că Man s-a trezit cu mingea în fața porții goale.

4. Toni Petrea are voie să facă singur echipa trei partide. Pentru Toni Petrea, finala Cupei României era primul meci din carieră ca antrenor principal. Și a fost cu succes, pentru că a reușit să cucerească trofeul chiar la debut. Pe lângă bucuria victoriei, el trebuie să savureze și ”bonusul” oferit de patronul Gigi Becali: poate să fie antrenor trei etape, adică să alcătuiască primul ”11” și să facă schimbările cum crede el până la finalul campionatului. Văzându-se cu „sacii în căruță”, prin calificarea echipei în Liga Europa, omul de afaceri a declarat că se retrage o perioadă la mănăstire. ”Nu mă bag deocamdată, doar atât i-am spus, să facă antrenamente în aşa fel încât jucătorii când ajung acasă să nu le ardă de nimic, decât de somn. Meciurile astea din Liga 1 nu mă mai interesează, eu plec la mănăstire, să facă ce vor. Nu mă bag eu, să facă ce vor ei, Petrea şi cu Neubert. Nu mă mai bag, nu mă mai interesează în niciun fel”, a declarat Becali la Digi Sport.

5. Câștigătorii nu au luat nici o primă. Gigi Becali s-a ținut de cuvânt după cucerirea trofeului: nu le-a acordat nici o primă jucătorilor. În schimb, s-a premiat el, cu 400.000 de euro, primiți pentru victorie de la FRF sau de la sponsori. ”Am lua trofeul, am luat 400.000 de euro în seara asta, avem asigurate cupele europene, la revedere! Primă? Pentru ce? 400.000 de euro la mine, la buzunar, strângem bani pentru zile negre. Nu dau bani decât când se câştigă bani, ăştia 400.000 sunt cheltuielile mele. Au contract, eu respect contractul. Salariile rămân înjumătăţite până în septembrie, după aia revin la normal”, a declarat patronul FCSB.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net