Gigi Becali pleacă de la Steaua la Petrolul! "Aş fi un zeu!"

Ultima actualizare:

    Patronul FCSB-ului a pus tunurile pe jucătorii lui după evoluţia de la Mediaş şi se teme de jocul din Liga Europafoto: Click!
Patronul FCSB-ului a pus tunurile pe jucătorii lui după evoluţia de la Mediaş şi se teme de jocul din Liga Europafoto: Click!

Patronul roş-albaştriilor a ţinut o conferinţă de presă de o oră, timp în care a vorbit despre războiul cu Armata privind brandul Steaua, a dezvăluit numele echipei pe care ar vrea să o preia sau a povestit cum va fi viaţa sa la bătrâneţe.

...despre Steaua, după ce şeful departamentului juridic al CSA Steaua, Florin Talpan, a comunicat că palmaresul se află în continuare în proprietatea CSA: "Ei vor retrogradarea, ca echipa Steaua să nu mai fie înregistrată și că palmaresul face parte din patrimoniul CSA. Eu spun aşa: cel mai important lucru este palmaresul. Nu asta este cel mai important? Scrie aici: "Asociaţia fără scop lucrativ FC Steaua Bucureşti continuă activitatea sportivă de performanţă a secției FC Steaua București din cadrul Armatei şi preia în întregime tradițiile glorioase ale acesteia". Mai este la ei? Vă întreb. Cum să rămână la ei dacă tradiția este preluată de mine? Ca să rămână clar pentru toată lumea. O să vedem ce scrie în statut. Cel mai important lucru este aici, spune așa: "Asociația FC Steaua București are ca atribute de identificare insignă, steag, emblemă și imn propriu, adoptate prin Adunarea Generală". Înseamnă că această entitate își face siglă proprie și emblemă proprie. Deci, cu alte cuvinte, mi-am înființat o societate de fotbal și îmi fac emblema mea. Nu sunt obligat să țin emblema aia, că altfel se desfiinţează Steaua". Acesta a venit cu date în plus: "Ei  nu au cerut decât desființarea emblemei. Nu putea să spună Înalta Curte decât despre cererea lor. Am plătit eu datoria de la AVAB, am luat toate datoriile avute la Bancorex, pentru tribuna 1 a stadionului Ghencea, le-am cumpărat eu. Am stins, m-am ținut de cuvânt cu tot ceea ce însemană convenția dintre Armată și societatea mea. Este semnat aici de către generali, de către ministrul Babiuc. În această Adunare Generală s-a votat cuvânt cu cuvânt această tranzacție. S-a aprobat punct cu punct această tranzacție, între FC Steaua București SA și CSA. Spune asta: "SC Steaua București SA va prelua fără nicio altă formalitate locul din Divizia A, subrogându-se toate drepturile Asociației". A preluat tradiția! Am obținut certificatul sportiv. Astea toate s-au făcut cu instanță judecătorească, nu le-am făcut eu".

...despre investiţiile făcute în Ghencea: "Eu m-am ținut de cuvânt. Am preluat datoriile de la Vamă, 900.000 de euro, am plătit la licitație toată tribuna oficială, am plătit nocturna. Conform înțelegerii, eu le-am făcut alea pentru că ei trebuiau să predea toată baza spre folosință. Am făcut de 3 milioane numai asfalt, că jucam în Liga Campionilor și mi-era rușine. Ce, eram nebun să dau 3 milioane să-l folosesc doar un an? Am pus gazon, am făcut teren sintetic de 800.000, l-am lăsat acolo. Am făcut nocturnă, 800.000, am lăsat-o acolo! Păi eu am investit milioane în infrastructura de acolo (n.r. în Ghencea). Ele devin proprietatea statului, dar eu le-am făcut cu gândul că le folosesc eu, nu cu gândul că ei sunt hoți și te dau afară. Te-am păcălit, ți-am luat banii, de ce? Că eu sunt tare. Bine, mă. Ești tu tare, dar nici eu nu sunt moale. Eu am făcut investițiile, ia dă-mi tu banii acum! Nu s-a ținut cont. Am plecat, am acceptat și asta, că sunt mic, n-am grad eu. Și ei au grad. Am acceptat toate".

...despre echipa pe care ar vrea să o preia: "Cel mai mult mi-ar plăcea Petrolul, pentru că este echipa Primăriei, este aproape de București, 15.000-20.000 de spectatori la fiecare meci, tribune pline...zeu. Voi câștiga acolo campionatul, voi merge în Champions League. Voi demonstra că eu fac performanță și în altă parte”.

...despre conturile echipei: Am făcut calcule, 10 milioane de euro am de încasat până în iulie la anul: Gardoş, Keşeru, Szukala, 1,6 de la televizoare, UEFA, că am participat. Sunt 10 milioane acum, sigur. Nu le dau şi banii ăştia, pe ăştia îi iau eu".

...despre relaţia cu Mirel Rădoi: "Oriunde merg eu, Mirel Rădoi este antrenor şi eu comand şi eu conduc. Mă bag la un club numai dacă acceptă să conduc eu. D-aia nici nu am parteneri de afaceri. Tu ai văzut împărat să fie condus? Bine, eu îmi asum şi riscuri, că trebuie să iau campionatul.

...despre viaţa sa: "Când fac 75 de ani, cer consimţământul familiei şi nu că mă duc la mănăstire, dar stau două săptămâni la mănăstire, două acasă. Două săptămâni la Athos, două săptămâni acasă".

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net