Gigi Becali, noul finanţator al Astrei

12-sport-astra-hepta_2113039.jpg

Denis Alibec va juca începând din iarnă la Steaua
Foto: Hepta
Citeste tot despre: 

Patronul Stelei, Gigi Becali, a cumpărat cinci jucători de la campioană contra sumei de 3,5 milioane de euro şi a asigurat practic bugetul pentru acest sezon al giurgiuvenilor.

Enache, De Amorim şi Boldrin, legitimaţi deja în Ghencea, i-au scos din buzunar lui Becali suma de 1,5 milioane de euro, sumă intrată în vistieria Astrei. Din iarnă, vor sosi Alibec şi Morais, primul însemnând alte 2 milioane de euro în contul trupei lui Şumudică, în timp ce brazilianul va pleca la roş-albaştri ca liber de contract.

Omul care ar trebui să se ocupe de destinul clubului, Ioan Niculae, i-a anunţat pe „astrali” că trebuie să se autofinanţeze dacă vor să mai supravieţuiască, fiindcă el nu va mai plăti nimic, aşa că echipa campioană se decimează. Jucătorii, cu restanţe salariale de câteva luni, au fost nevoiţi recent să semneze o hârtie prin care leafa va mai întârzia să fie virată. Totul a fost făcut pentru ca Astra să figureze fără datorii şi astfel UEFA să trimită milioanele de euro cuvenite pentru participarea în cupele europene. Ar urma apoi ca fotbaliştii şi staff-ul tehnic să-şi primească drepturile financiare. 

2 milioane de euro a costat Alibec

Până când se va lămuri situaţia pentru a nu dispărea din Liga I, şefii giurgivenilor au vândut masiv jucători, iar cumpărătorul a fost mereu acelaşi: Gigi Becali. Patronul echipei care a pierdut titlul chiar în dauna Astrei a început şirul cu Gabi Enache (500.000 de euro) şi a continuat cu o achiziţie la „pachet”, De Amorim (650.000 de euro) şi Boldrin (350.000 de euro). Acum, l-a luat pe omul pe care l-a dorit cel mai mult din Liga I, Denis Alibec. În total a dat pentru el puţin peste 2 milioane de euro şi dacă-l va vinde apoi cu 10 milioane de euro, un procent de zece la sută va ajunge tot în vistieria campioanei. În cazul în care transferul către un club din străinătate se va efectua sub plafonul stabilit, cei din Giurgiu vor lua 15 la sută de pe urma tranzacţiei. 

În total, Becali a alimentat rivala cu 3,5 milioane de euro. Dacă sumele obţinute până acum de la machidon s-au dus către achitarea unor datorii vechi către angajaţi şi terţi, banii din cedarea lui Alibec vor fi folosiţi pentru a-i aduce pe elevii lui Şumudică la zi din punct de vedere financiar şi pentru a asigura bugetul în acest sezon. 

„Am reuşit să-l iau pe Alibec. Atât de mult l-am dorit pe băiatul ăsta că până la urmă Dumnezeu mi-a făcut pofta. N-a mai existat un asemenea jucător de pe vremea lui Cămătaru. Nici nu mă interesează dacă va juca împotriva noastră”, a spus Becali despre vedeta ce va evolua din iarnă în Ghencea. Omul de afaceri şi-a făcut şi calculele: “Cu el vom fi sigur în Liga Campionilor. Îmi va băga 30 de milioane de euro şi-l voi vinde cu alte 15 milioane”.

 

Morais nu aduce bani

 

În “lotul” lui Becali se află şi Junior Morais. Brazilianul a negociat deja cu steliştii, dar va sosi în iarnă sau chiar la finalul sezonului. “Ne-am înţeles cu Astra pentru Morais, dar el a zis că vine la iarnă sau la vară. Normal, dădeam 500.000 de euro Astrei acum, dar aşa nu mai dau nimic… Adică să vină ca liber de contract, să ia el o sută, două sute de mii la semnătură”. Morais are o înţelegere cu giurgiuvenii valabilă până în vara viitoare, dar în ultimele şase luni de contract, din iarnă, poate ajunge la un acord cu orice club.

 

Loading...

Citește și

 • gigi becali

  Gigi Becali i-a comunicat lui Laurenţiu Reghecampf numele jucătorilor care trebuie să fie titulari diseară în meciul din Liga Europa cu Osmanlispor.

 • Înaintea derby-ului Steaua – Astra, disputat aseară, patronul Gigi Becali le-a transmis un mesaj clar celor care intenţionează să pună bazele unei alte echipe cu numele Steaua. În urmă cu câteva zile, apăruseră zvonuri cum că Armata, împreună cu potenţi oameni de afaceri grupaţi în Rotary Club (cunoscut pentru legăturile sale cu francmasoneria), pun la cale un plan secret.

 • Internaţionalul Denis Alibec (25 de ani) va juca începând din luna ianuarie la Steaua, Gigi Becali ajungând la un acord cu Astra Giurgiu în schimbul sumei de 1,5 milioane de euro.

 • steaua, atacanti, transfer, Denis Alibec, Harlem Gnohere, Claudiu Keșeru

  Gică Hagi, cel care i-a relansat cariera atacantului Astrei, Denis Alibec, l-a caracterizat pe cel mai curtat jucător din Liga I.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1