Gigi Becali: «Luăm şi bani, facem şi puncte!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Steaua a trăit ieri emoţiile tragerii la sorţi pentru grupele Ligii Europa, dar totul a ieşit perfect. Cel puţin dacă ne luăm după declaraţiile patronului echipei, Steaua ar trebui să se califice fără probleme în primăvara europeană şi să ia cel puţin 7 milioane de euro. Asta deşi nemţii de la Stuttgart şi cele două echipe nordice nu sunt deloc de ignorat. Managerul Mihai Stoica a căzut însă în extrema cealaltă şi a spus că e o grupă de Liga Campionilor.

„Steluţa iar a avut noroc. Asta înseamnă să ai încredere în Dumnezeu. E cea mai uşoară grupă în care puteam pica. Facem şi bani, şi puncte şi ne vom califica şi în primăvara europeană.

Mă gândesc la locul 1, dar nu mă supăr nici dacă terminăm pe doi", a fost prima declaraţie dată de Gigi Becali după stabilirea grupei E a Ligii Europa. Avea crucea pe masă, la Palat, şi nici dezamăgirea lui Mihai Stoica, care s-a declarat dezamăgit de ultima repartizată, Molde, nu i-a putut strica bucuria. „Ce, mă, Meme, nu voiai pe Molde?", l-a întrebat acesta pe manager. "Nu, patroane, doar ţi-am zis. Nu-mi place grupa asta de loc. Parcă e de Liga Campionilor", a răspuns acesta, care a ieşit apoi din încăpere. În realitate, grupa nu este nici cum o consideră Gigi Becali, nici cum o consideră Mihai Stoica.

simeon stalpnicul png

VFB Stuttgart este ocupanta locului şase din Bundesliga în sezonul trecut şi o mai veche cunoştinţă a românilor. A prins ultimul loc de Liga Europa şi este de departe favorita grupei. Antrenor la „şvabi" e Bruno Labadia, omul care l-a dat afară pe Marica de la Stuttgart şi care a declarat că nu mai vrea să audă în viaţa lui de atacantul nostru şi nici de un alt român. În debutul din acest sezon a pierdut meciul de pe teren propriu cu Wolfsburg, 0-1, dar a impresionat în dubla cu trupa lui Dan Petrescu, Dinamo Moscova, pe care a eliminat-o în preliminariile Ligii Europa.

Stuttgart a mai jucat cu o echipă românească, Unirea Urziceni, în grupele Ligii Campionilor, sezonul 2009-2010. Românii antrenaţi atunci tot de Dan Petrescu au scos un egal la Bucureşti, 1-1, dar au pierdut în Germania, 3-1, într-un meci care s-a jucat cu calificarea pe masă.

FC Copenhaga este vicecampioana Danemarcei şi a ajuns în grupele Ligii Europa deşi a jucat play-off în Liga Campionilor. A fost eliminată însă de Lille şi a ajuns în grupa Stelei. Copenhaga e şi ea o echipă cu care românii s-au mai întâlnit în trecut. În sezonul 2009-2010 al Ligii Europa, danezii au fost în grupă cu CFR Cluj şi cele două echipe şi-au împărţit victoriile. CFR a câştigat în Gruia cu 2-0, iar danezii au câştigat la Copenhaga cu acelaşi scor.

Molde este singura necunoscută a Stelei în această grupă E, dar o simplă analiză a ei face să pară că roş-albaştrilor le-a fost repartizată o echipă tare din ultima urnă valorică. Practic, Molde este ultima campioană a Norvegiei şi liderul la zi al campionatului cu 10 etape înainte de final.

Managerul şi antrenorul echipei este fostul mare jucător al lui Manchester United, Ole Gunnar Solskjær, care s-a întors la primul său club la care a jucat. Molde a ajuns în grupele Ligii Europa plecând din preliminariile Ligii Campionilor. A fost eliminată însă în turul III de Basel, echipă eliminată la rândul ei de CFR Cluj. Apoi, în play off-ul Ligii Europa, Molde a trecut în dublă manşă de Heerenveen, adică echipa care a eliminat-o pe Rapid un tur mai devreme.

FC Copenhaga

Anul înfiinţării: 1992Culori: alb, albastru, negruStadion: Parken – 38.000 de locuriLoc sezonul 2011-2012: 2Antrenor: Ariel JacobsPalmares: 9 titluri, 5 cupeVedeta echipei: Claudemir – mijlocaş

FK Molde

Anul înfiinţării: 1911Culori: albastru-albStadion: Aker – 11.800 de locuriLoc sezonul 2011-2012: 1Antrenor: Ole Gunnar SolskjaerPalmares: 1 titlu, 2 cupeVedeta echipei: Davy Claude Angan - atacant

VFB Stuttgart

Anul înfiinţării: 1893Culori: roşu şi albStadion: Mercedes-Benz Arena – 60.000 de locuriLoc sezonul 2011-2012: 6Antrenor: Bruno LabadiaPalmares: 5 titluri, 3 cupeVedeta echipei: Martin Harnik – atacant

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net