Gigi Becali i-a dublat salariul lui Stanciu

Ultima actualizare:

    Stanciu e cel mai  valoros jucător  din campionatFoto: Mediafax
Stanciu e cel mai valoros jucător din campionatFoto: Mediafax

Nicuşor Stanciu este cel mai în vogă fotbalist român al momentului, forma sa de la Steaua şi de la echipa naţională atrăgând ca un magnet. Deşi are contract prelungit recent până în 2021, mijlocaşul de 22 de ani a muncit pe 8.000 de euro pe lună, iar această sumă a devenit nesatisfăcătoare în noile condiţii.

Având în vedere că rezerva Gregory Tade câştigă 20.000 de euro pe lună, iar Alexandru Chipciu, o umbră a fotbalistului din urmă cu doi ani, 30.000 de euro pe lună, Stanciu era clar nedreptăţit. Gigi Becali a avut însă suficient tact încât să-şi dea seama că e cel mai potrivit moment să compenseze situaţia şi să spulbere această nemulţumire din capul mijlocaşului.

“Stanciu mai are multe de arătat, dar creşte de la zi la zi. În fiecare meci arată ceva nou şi dă pase geniale. Eu nu am ţinut niciodată jucătorii. Mereu le-am dat voie să plece când au avut oferte. Este corect ca el să vrea să meargă să câştige un milion şi jumătate de euro pe an. I-am spus că nu e corect să aibă 8.000 de euro pe lună. De acum înainte va avea 20.000 de euro pe lună”, a declarat patronul Stelei, pozând în mărinimos, ca de obicei. Gestul este de apreciat şi strategia de felicitat, doar că nu oferă o garanţie a succesului.Chiar Gigi Becali are în propria curte cel mai bun contra-exemplu posibil: Alexandru Chipciu. Patronul l-a făcut în 2014 pe şeptarul său cel mai bine plătit fotbalist din Liga I, într-un moment când acesta era pe val, pentru a-i da şi mai mult avânt. Fotbalistul a gândit însă invers şi n-a mai tras cu dinţii să prindă un transfer în străinătate, cum spera Becali, ba dimpotrivă. S-a culcat la adăpostul celor 30.000 de euro şi a mai făcut gafa de a recunoaşte că nu-l mai interesează străinătatea şi cu salariul acesta poate să iasă şi la pensie din tricoul roş-albastru.

Salariul lui Alex Chipciu este în pericol

Consecinţa este că Alex Chipciu nu şi-a revenit nici miercuri (6 aprilie) şi dacă va continua pe această linie, salariul său are şanse mari să parcurgă drumul invers. Astfel, Becali trebuie să aibă grijă să nu producă acelaşi efect de bumerang şi în mintea lui Stanciu, chiar dacă puştiul din Alba Iulia pare totuşi un alt caracter. Primul test pentru jucătorul monitorizat de cluburi mari din Europa va fi chiar duminică (10 aprilie), în derby-ul cu Dinamo, de pe Arena Naţională.Dar cel mai important test pentru Stanciu va fi cel de la Campionatul European din vară, competiţie de la care, în mod normal, nu are cum să lipsească. Şi unde, dacă va continua să aibă prestaţiile din acest sezon, va deveni una dintre principalele ţinte ale cluburilor continentale. Şi nu este exclus ca în vară să avem un nou record al sumei de transfer a unui jucător din Liga 1.

Becali: «Nu mă supăr eu cu Reghe din d-astea!»

Gigi Becali l-a contrat pe antrenorul Stelei după chinuiala din meciul cu ASA, iar asta nu i-a căzut prea bine lui Reghecampf. Patronul a ţinut însă să sublinieze că între ei nu este un conflict. “L-am sunat pe Reghe, noi nu ne supărăm niciodată din nimic. Avem o apropiere prietenească, nu ne supărăm din lucruri d-astea. Nu am spus ceva la nervi. A fost o strategie şi strategia asta merge. E nevoie şi de strategia patronului. De atenţionare a adversarilor, a antrenorilor, a jucătorilor. E nevoie acum pe ultima sută de metri să aplic strategia asta”, a spus Becali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net