Gigi Becali a citit 600 de pagini în închisoare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ce nu face un deţinut ca să-i treacă timpul mai repede după gratii! Până şi Gigi Becali s-a reprofilat. A început să ... citească! Nu o să vă vină a crede, dar, de când e în închisoare, a lecturat peste 600 de pagini!

Trei cărţi de religie i-au trecut prin faţa ochilor. Şi, cică, le-ar fi parcurs literă cu literă. Mai mult, a şi tras învăţăminte din ele şi este recunoscător pentru acest lucru. Cine ştie dacă, în libertate fiind, ar fi atins măcar vreun volum în viaţa sa. Aşadar, latifundiarul din Pipera are şi de ce mulţumi judecătorilor care l-au trimis după gratii. A devenit mai înţelept, mai cult şi, cel mai important, i-a fost salvat sufletul de păcate.

Biblioteca Penitenciarului Jilava  are sute de volume

simeon stalpnicul png

„Am spus «binecuvântată fii, închisoare», pentru că aici am citit trei cărţi care mi-au salvat sufletul, din care două sunt «Pelerinul Rus» şi «Filocalia vol.1». A treia este o carte care m-a învăţat cu adevărat Sfintele Taine ale Ortodoxiei. Aceste cărţi îmi pot salva sufletul care era plin de rugina păcatelor. Mântuirea vine prin expresia «de câte ori am vorbit bine am făcut lucrare de argint, dar de câte ori am tăcut am făcut lucru de aur curat»", a transmis Gigi Becali din Penitenciarul Jilava.

"Pelerinul rus" are 224 de pagini şi cuprinde mărturisirile sincere către duhovnicul său ale unui pelerin rus cu privire la rugăciunea lui Iisus. Cealaltă carte, "Filocalia sfintelor nevoinţe ale desăvârşirii, vol. I", este ceva mai voluminoasă. Are 374 de file şi cuprinde învăţăturile sfinţilor Antonie cel Mare, Evagrie Ponticul, Ioan Casian, Nil Ascetul, Marcu Ascetul, Diadoh al Foticeii, Isaia Pustnicul. Dacă o ţine tot aşa, patronul Stelei va ieşi din închisoare mult mai bogat în cunoştinţe. Având în vedere că în două luni de detenţie a parcurs trei cărţi, apreciem că în doi ani va citi 36 de volume! Şi poate în final va fi admis şi la Facultatea de Teologie!

Becali ispăşeşte o pedeapsă de trei ani şi jumătate, pentru că a fraudat statul cu un milion de euro în dosarul terenurilor de la MApN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net