Gicu Grozav, surpriza lui Contra pentru meciurile cu Suedia şi Feroe

Ultima actualizare:

    Gicu Grozav, în tricoul naţionalei
Gicu Grozav, în tricoul naţionalei

După câteva meciuri jucate în Ungaria, fostul dinamovist se va întoarce la naţională pentru debutul în preliminariile Euro 2020.

Din lista preliminară de stranieri convocaţi pentru „dubla” cu Suedia (23 martie, în deplasare) şi cu Insulele Feroe (26 martie, acasă), selecţionerul Cosmin Contra a renunţat la opt fotbalişti. Poate cea mai surprinzătoare decizie a lui „Guriţă” e păstrarea în lot a lui Gicu Grozav. Mijlocaşul de 28 de ani s-a despărţit cu scandal de Dinamo la finalul anului trecut, după care a făcut o mutare surprinzătoare, transferându-se la o echipă din Ungaria care e penultima în clasament, luptându-se să se salveze de la retrogradare. Cu două goluri marcate pentru Kisvarda în opt meciuri jucate, Grozav l-a convins pe Contra că merită să revină în circuitul naţionalei. O altă decizie interesantă e convocarea finală a lui Cristi Ganea în dauna lui Alin Toşca pentru postul de fundaş stânga. Fostul jucător al Viitorului evoluează în liga a doua spaniolă, dar are mai multe meciuri în picioare decât Toşca la PAOK. Aşa cum era de aşteptat, accidentarea lui Florin Andone s-a dovedit una serioasă, atacantul lui Brighton sărind din cărţile lui Contra pentru primele partide din preliminariile Euro 2020. Pentru că are soluţii destule pe flancul drept al apărării (Benzar şi Manea), selecţionerul a renunţat să-l aducă pe Vasile Mogoş, un fundaş crescut în Italia şi legitimat în Serie B, la Cremonese.

Lista stranierilor:

Portari: Tătăruşanu (FC Nantes), Pantilimon (Nottingham Forest), Niţă (Sparta Praga)

Fundaşi: Săpunaru (Kayserispor), Chiricheş (Napoli), Grigore (Ludogoreţ), Moţi (Ludogoreţ), Ganea (Numancia)

Mijlocaşi: Marin (Standard Liege), Anton (Krylia Sovetov), Chipciu (Sparta Praga), Stanciu (Al-Ahli), Mitriţă (New York City), Grozav (Kisvarda)

Atacanţi: Puşcaş (Palermo), Keşeru (Ludogoreţ)

Aflaţi iniţial pe lista naţionalei mari, atacantul Andrei Ivan (Rapid Viena) şi fundaşul Nedelcearu (UFA) au fost „transferaţi” de Cosmin Contra naţionalei Under 21 care se pregăteşte pentru turneul final al Campionatului European din această vară. Selecţionerul Mirel Rădoi va avea la dispoziţie şi alţi doi fotbalişti de top din străinătate, portarul Ionuţ Radu (Genoa) şi stoperul Paşcanu de la Leicester. De asemenea, Rădoi a apelat la mijlocaşul Dragomir (Perugia) şi la vârful Adrian Petre (Esbjerg) în vederea celor două meciuri de verificare pe care România Under 21 le va disputa la finalul lunii, cu Spania la 21 martie şi cu Danemarca la 25 martie. Ambele meciuri vor avea loc pe tărâm iberic, la Granada, respectiv la Marbella.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net