Gică Popescu spune că nu e vinovat de plagiat:” Cine să-mi scrie cărțile despre fotbal?”

Ultima actualizare:

    Gică Popescufoto: Click!
Gică Popescufoto: Click!

Gică Popescu a declarat că dacă sunt dovezi că anumite persoane au primit reduceri ale pedepselor cu ajutorul unor cărţi plagiate atunci acestea trebuie să plătească.

Popescu a vorbit la Digi Sport despre cele patru cărţi pe care le-a scris în închisoare, în urma cărora a primit o reducere a pedepsei cu 120 de zile.

"A fost ceva ilegal ce am făcut? Când ajungi acolo şi eşti într-o situaţie cum am trecut noi, primul lucru pe care îl faci este să te gândeşti cum să ajungi mai repede acasă la terminarea pedepsei. Şi atunci începi să întrebi cum se poate face acest lucru. Erau două posibilităţi, să munceşti şi să faci anumite lucrări ştiinţifice. Atât timp cât s-au urmat paşii legali, nu văd ce ce atâtea problema. Cine a plagiat şi a scris să plătească! Cine a făcut lucrări care nu sunt ale lor să plătească! Cine putea să-mi scrie mie cărţi legate de fotbal? Eram într-o perioadă în care mă pregătisem şase luni pentru federaţie. Erau multe idei pe care le aveam în programul de campanie, pe care le-am dezvoltat şi era foarte uşor să scriu o carte. Puteai să scrii de 20 de pagini, de 30 de pagini, în lege nu scria că o carte trebuie să aibă cinci pagini sau 500. Cine decide dacă este o lucrare ştiinţifică sau nu?  De ce nu s-au făcut comisii care să decidă dacă respectivele lucrări au fost ştiinţifice? Nu se spunea că eu, care am scris o lucrare ştiinţifică despre fotbal, trebuia, înainte de a se acorda cele 30 de zile câştig, să trec printr-o comisie de specialitate, cum era normal. Trebuia să mă fi prezentat în faţa unei comisii formate din trei oameni care au cunoştinşe de fotbal şi să decidă dacă această lucrare ştiinţifică este folositoare domeniului pentru care am scris-o, dacă aduce ceva nou în respectivul domeniu. Dar legea nu era făcută de aşa natură". 

La 4 martie 2014, Gheorghe Popescu a fost condamnat definitiv la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Fostul internațional a beneficiat de reducerea pedepsei şi pentru că a scris patru cărţi în penitenciar: "Fotbal pentru viitori fotbalişti profesionişti", "Personalitatea sportivului, condiţie obligatorie pentru succesul în sport", "Consideraţii privind optimizarea strategiei de promovare a jocului de fotbal la nivel şcolar" şi "Abordări teoretice şi practico-metodice ale predării jocului de fotbal în centrele de copii şi juniori din perspectivă interdisciplinară".

Popescu a fost eliberat condiţionat în 4 noiembrie 2015, după ce a executat un an şi opt luni din pedeapsă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net