Gică Hagi: «La anul, facem retragerea Generaţiei de Aur, cu Zidane şi Ronaldo»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Hagi şi Gică Popescu au jucat marţi seara, la Hamburg, în meciul împotriva sărăciei dintre echipa prietenilor lui Zidane şi Ronaldo şi fostele glorii ale echipe locale. „Regele", un obişnuit al acestor partide, anunţă că formaţia îi va putea aduce pe cei doi foşti mari fotbalişti la meciul de retragere al Generaţiei de Aur, care s-ar putea disputa anul viitor, pe „Naţional Arena".

Au îmbătrânit, unii dintre ei s-au mai îngrăşat, cazul „rotofeiului" Ronaldo, care a bătut bine bariera celor 100 de kilograme, dar tot mai pot strânge câteva zeci de mii de oameni în tribună şi realiza faze de spectacol.

Marţi seara, la Hamburg, a avut loc un nou meci organizat de Zidane şi Ronaldo în cadrul acţiunii „Lupta împotriva sărăciei", declanşată în 2003, şi care are ca scop mobilizarea publicului din întreaga lume pentru a ajuta populaţia defavorizată din Africa.

Pe teren s-au aflat două echipe: o selecţionată mondială formată din foşti şi actuali mari jucători, reuniţi sub numele „Prietenii lui Zidane şi Ronaldo", şi „Old Boys Hamburg", formată din fostele glorii ale echipei germane.

Printre „stele" s-au aflat şi doi români, Gică Popescu şi Gică Hagi, ambii obişnuiţi ai acestor partide. „Baciul" a evoluat în prima repriză, iar „Regele", care a purtat numărul 20, a intrat în minutul 60, chiar în locul lui Zidane.

„E o plăcere întotdeauna să particip la astfel de meciuri, răspund bucuros ori de câte ori sunt chemat. Pe lângă faptul că sunt organizate cu un scop bun, ajutorarea celor săraci, e şi un prilej să-mi revăd foşti colegi sau adversari şi să mai fac şi puţină mişcare. După meci am mai stat de vorbă la o masă, am mai povestit între noi", a povestit Hagi.

„Regele" a reuşit chiar două faze de spectacol, aplaudate la scenă deschisă. A dat o pasă după o piruetă marcă înregistrată şi a trimis un şut cu boltă după un dribling asemănător celui cu care l-a umilit pe Roberto Carlos în meciul din Supercupa Europei din 2000 dintre Galatasaray şi Real Madrid.

„Chiar dacă am îmbătrânit şi noi, talentul a rămas. Am făcut şi eu 46 de ani, nu mai am rezistenţa de altădată şi nu mai pot juca prea multe minute, dar calitatea încă e. Nu mai am probleme cu genunchiul, nu mă mai doare, doar cu pregătirea fizică sunt în urmă. Am mai luat şi câteva kilograme de la munca de birou, dar le voi da jos când o să revin în iarbă", a comentat fazele respective „Regele", care anunţă o surpriză pentru fanii din România.

„Suntem în discuţii pentru a organiza anul viitor un meci în ţară la care să participe prietenii lui Ronaldo şi Zidane. Ar putea fi partida de retragere a Generaţiei de Aur, joc la care am bate recordul de audienţă al Stelei pe „Naţional Arena", a dezvăluit Hagi, care, împreună cu cumnatul său, Gică Popescu, a organizat în ţară patru ediţii ale „Serii Campionilor", o acţiune identică cu cea a prietenilor lui Zidane şi Ronaldo.

500.000 de euro pentru «Cornul Africii»

În tribunele stadionului din Hamburg au fost 24.300 de spectatori, dornici să-i revadă pe foştii mari jucători ai echipei locale, dar şi pe superstarurile internaţionale.

Cum preţurile biletelor au variat între 8 şi 20 €, organizatorii au anunţat că s-au strâns 500.000 €, care vor fi donaţi unei organizaţii care luptă pentru combaterea sărăciei din Africa, din aşa-numita zonă „Cornul Africii" (Eritreea, Djibouti, Somalia şi Etiopia), unde 13 milioane de oameni trăiesc sub limita sărăciei.

Cele două echipe

Hamburg SV

Golz, Reinhardt, Jan Hoogma, Aogo, Mahdavikia, Ze Roberto, Guerrero, Albertz, Gravgaard, Petrici, de Jong, Drobnz, Olici, Tofting, Barbarez, Min Son, Ilicevici, Schnoor, Beinlich, Rajkovici, Westermann, Rincon, Cardoso și Jarolim.

Gică Popescu şi-a păstrat silueta de când era fotbalist

simeon stalpnicul png

Ronaldo, Zidane & Friends:

Barthez, Gică Popescu, Makelele, Edgar, Figo, Ronaldo, Zidane, Drogba, Salgado, Capdevilla, Cannavaro, Lehmann, Dida, Radebe, Couto, Madjer, Berthold, Pires, Maniche, Gică Hagi, McManaman, Karembeu și Al-Jaber.

Scor 4-5. Golurile au fost marcate de Petrici (min. 8), Ze Roberto (min. 18), Rincon (min. 63), Schnoor (min. 83), respectiv Drogba (min. 22), Ronaldo (min. 27, 39), Salgado (min. 59), Figo (min. 72)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net