Gică Hagi, influențat de Mircea Lucescu

Ultima actualizare:

    Gheorghe HagiFOTO: Sportpictures.eu
Gheorghe HagiFOTO: Sportpictures.eu

Gică Hagi a mărturisit, într-un interviu acordat contului de Facebook al Sports Festival, că întreaga lui carieră a fost marcată de doi mari tehnicieni: Johan Cruyff și Mircea Lucescu.

”De la Cruyff am învăţat fotbalul total, iar de la Lucescu modul de a promova tinerii. Pentru că nea Mircea m-a luat de la juniori şi m-a promovat direct la națională, fără să joc un minut la Under 21. Şi-a asumat acest lucru, deşi a fost foarte criticat în acea perioadă de un an şi jumătate. Au trecut doi ani până eu m-am maturizat. Dar atunci am dat doar două goluri la Sportul şi vă daţi seama ce presiune avea nea Mircea. Însă n-a cedat şi a zis că rămâne cu mine. De la el am învăţat cum să promovez jucătorii, cum să-i sprijin şi cum să le accelerez procesul de formare cu trei ani”, a declarat actualul patron al Viitorului.

Așa cum a recunoscut, visul ”Regelui” e să-i vadă jucând împreună pe Ronaldo și pe Messi. ”Ar fi fantastic să-i vedem împreună. Sunt doi jucători fabuloşi. Unul are calităţi fizice şi mentale incredibile, celălalt are calităţi mentale incredibile, mai puţin fizice, însă are o tehnică incredibilă. Un sportiv mare nu se plânge, el se adaptează. Asta e calitatea cea mai mare pe care trebuie să o aibă. Să joace şi pe bitum, şi pe zgură, pe orice, un jucător mare găseşte întotdeauna soluţii. Acela e un jucător foarte bun”, a mai spus ”Regele”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net