Germania este de 16 ori mai valoroasă ca România!

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi poate ”exploda” în preliminariile Campionatului MondialFOTO: Sportpictures.eu
Ianis Hagi poate ”exploda” în preliminariile Campionatului MondialFOTO: Sportpictures.eu

Naționala României și-a aflat luni seară adversarele din grupa preliminară a Campionatului Mondial din 2022. Cu excepția Germaniei, care pare să fie de neatins în această serie, lupta pentru locul 2, calificant în baraj, este una deschisă oricărui rezultat, lucru confirmat și de valoarea de piață a echipelor. ”Tricolorii” sunt pe locul 3 din acest punct de vedere, dar lucrurile se pot schimba până anul viitor.

Programate de-a lungul anului 2021, preliminariile europene ale Campionatului Mondial se vor disputa în intervalul 24 martie – 16 noiembrie. La finalul lor, prima clasată din fiecare grupă va merge la turneul final, iar ocupantele locurilor secunde vor juca în barajele de calificare. La prima vedere, România, care face parte din grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein, are șanse la ocuparea locului secund, adversarii, cu excepția nemților, nefiind de neînvins. Acest lucru este confirmat și de cotele naționalelor din această grupă. Așa cum era de așteptat, Germania domină seria și din punctul de vedere al valorii de piață. Naționala antrenată încă de Lowe are o valoare totală de 742 de milioane de euro, de peste 16 ori mai mare decât a naționalei noastre. România, cu cele 45,78 de milioane, este a treia ca valoare de piață din grupă, locul secund fiind ocupat de Islanda, cu un total de 56,10 milioane.

Interesant este că nemții au nu mai puțin de șase jucători care sunt mai bine cotați decât între lotul ”tricolorilor”. Primii trei, cu valori amețitoare, sunt jucătorii lui Bayern Muchen Serge Gnabry și Leroy Sane și atacantul lui Chelsea, Timo Werner. Dacă primul e evaluat la 90 de milioane de euro, ceilalți doi sunt cotați la 70 de milioane.

De la islandezi, cel mai bine cotat este cunoștința noastră recentă, cel care ne-a eliminat din drumul spre Campionatul European din 2021, Gylfi Sigurdsson, de la Everton. El are o valoare de 18 milioane de euro. De la noi, Răzvan Marin, cel care duminică a marcat primul gol în Serie A, pentru Cagliari, este liderul valoric, cu 10 milioane de euro.

A patra clasată în clasamentul cotelor este Macedonia de Nord, cu o valoare totală de 42,88 milioane de euro. Mijlocaș la Napoli, Eljif Elmas este cotat la 18 milioane. Armenia, cu o cotă de doar 12,3 milioane euro, pare să nu poată emite pretenții la calificare, chiar dacă îl au pe Sargis Adamyan, cotat la 4 milioane de euro, la Hoffenheim.

A șasea echipă ca valoare din grupă este și a șasea din punct de vedere al cotelor: Liechtenstein. Aceasta are o valoare de piață de 1,3 milioane de euro, iar Noah Frick, de la Neuchatel Xamax, este vedeta formației, cu cota sa de 400.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net