George Țucudean: ”De când am început play-off-ul m-am gândit doar la titlu”

Ultima actualizare:

    George Ţucudean
George Ţucudean

George Țucudean, campion cu FCSB, Viitorul dar și cu echipa din Gruia, s-a săturat să tremure pentru trofeu până în ultimul meci al sezonului.

Tocmai de aceea, golgheterul la zi al Ligii 1 mărturisește că speră să primească medaliile de aur duminică, după jocul cu CSU Craiova, din penultima etapă. ”Toate titlurile mele sunt cucerite în ultima etapă, cu Viitorul, cu FCSB, anul trecut cu CFR,  acum îmi doresc să câștigăm în penultima etapă. În meciurile importante, decisive, în care am jucat cel puțin o repriză, a ieșit bine pentru noi, sper să se întâmple așa și cu Craiova”, a declarat George Țucudean.

Fotbalistul lui Dan Petrescu afirmă că nici o echipă nu a fost mai bună decât CFR în acest sezon și se mândrește cu faptul că formația ”vișinie” a trecut peste momentele grele și a demonstrat constanță și forță în joc. ”Noi am depins de noi tot campionatul, pe munca noastră am ajuns în fruntea clasamentului, nu ne-a interesat ce au făcut alții, am condus campionatul de la A la Z. Nu a fost nici o echipă mai bună decât noi, sigur noi suntem cea mai puternică echipă din campionat. Lumea vorbea de la începutul play-off-ului că vom fi campioni, dar noi nu ne-am culcat pe o ureche, am ajuns în ultimele etape cu aceeași diferență de puncte ca și la startul play-off-ului, iar asta dovedește că suntem o echipă unită și puternică. Am demonstrat devotament pentru fani, pentru colegii de echipă, ne-am dat viața unul pentru celălalt și cred că acest cuvânt – devotament - descrie cel mai bine ce ni s-a întâmplat în acest sezon”, a mai spus atacantul.

”Dacă nu ne concentrăm, pierdem tot ce am muncit un an”

Cum  era de așteptat, presiunea este la cote mari în Gruia înainte de meciul care poate decide titlul. Clujenii nu se sperie însă și spun că sunt pregătiți să ia cel puțin un punct din disputa cu oltenii. ”Ar fi păcat să facem o prostie pe final. Ne-am dorit să dovedim că titlul câștigat sezonul trecut nu a fost o întâmplare și că suntem o echipă mare, așa că trebuie să batem Craiova și să terminăm din nou pe primul loc. Acum vine partea în care avem nevoie de cea mai multă energie  - pentru meciul cu Craiova. Nu este nimic gata, trebuie să ne autodepășim, cum am făcut-o anul trecut cu Viitorul, în ultima etapă. Acum trebuie să arătăm că avem energie și că suntem devotați clubului. Dacă nu suntem concentrați, pierdem tot ce am muncit un an întreg”, a mai declarat Țucudean.

Strategia lui Dan Petrescu

Atacantul CFR-ului a dezvăluit și cum a reușit tehnicianul Dan Petrescu să potențeze agitația din jurul echipei într-o săptămână atât de importantă pentru club. ”Antrenorul nostru a încercat zilele acestea să detensioneze atmosfera, dar creierul nostru funcționeză și se acumulează încărcătură. Nu am putut să lăsăm deoparte gândurile și presiunea, dar când fluieră arbitrul startul jocului uităm de tot și ne concentrăm doar la ce avem de făcut pe teren”, a mărturisit Țucudean.

Biletele sunt la mare căutare

Cel mai important meci al sezonului pe teren propriu pentru clujeni este programat duminică, de la ora 21.00. Tichetele pentru confruntarea cu CS U Craiova s-au pus în vânzare. Duminică, fanii găsesc bilete la Stadionul CFR de la ora 11.00 până la 21.00.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net