George Stanca: Pauza s-a terminat...

Ultima actualizare:

    George Stanca
George Stanca

Nu avem echipăă! Nu avem jucători cum era generaţia Hagiiii! Nu avem fotbal, mamăăă!!! Să nu ne drogăm cu gaz lampant că avem 6 puncte. Poate vom lua încă 6 după retur tot de la echipele astea.

Puncte cordite, parşive... Competiţia abia de aici începe... Pauza s-a terminat. Joci cu turcii. Şi, văleuuu!, cu olandezii, iaca poimâine! Nu-i neglijăm nici pe unguri, cărora mereu, cu noi, li se erectează revanşardismul şi foamea de Ardeal. Vor Bucureştiul cartier al Budapestei, când ei sunt deja în Buda...

Bravo pentru public! A populat surprinzător tribunele. EL a însemnat enorm... e MARELE CÂŞTIG. Plus, înţelepciunea, diplomaţia de care a dat dovadă Mircea Sandu... Dar, mă băieţi, nu vă mai fluieraţi compatrioţii: Tănase sau, alte dăţi, Tătăruşanu. Nu e Steaua, nu e Rapid, e Na-ţi-o-na-la! Detaşa-ţi-vă! Păstraţi-vă pentru intern la closetul mioritic... Aveţi dreptate, Piţurcă are fixaţii monstruoase cu Tănase. Ca Răzvănel cu Florescu. Corect, Tătăruşanu dă cu mucii-n fasolea porţii, rupe aracii, calcă pe vrejurile echipei sale şi Piţi tot îl bagă. Gata cu glumiţele!

Vine meciul Turcia şi nu-i de şagă. Cu Olanda de care ne bucuram când o vedeam catastrofală la Mondiale. Uite că a inviat! Bate la pas. Au băgat negri proaspeţi. Taman din Surinam. Şi nu numai. Apoi, nu uitaţi, este ţara cu cei mai mulţi legitimaţi. Noi plătim tributul antrenorilor de la copii şi juniori ce se lasă - din sărăcie! - cumpăraţi de părinţi paranoici care-şi îmbrâncesc odraslele în fotbal. Chemaţi mulți, puţini sosiţi. Fotbal mincinos. Pe pile. Fund de lac sec!

Că, cine-şi mai dă copilul la meserie, la şcoala de maiştri? Toţi vor manageri. Să fure. Diplome moca. Şi... fotbal pe pile, că din 11 nu se vede bine fraieru'. Fotbal! Aici mierea curge-n fluvii cu corăbii doldora de câini cu covrigi pe verticala unei cozi pusă deasupra găurii de eşapat şi purjat... Toţi vor bani nemunciţi. Ăsta e şi viitorul fotbalului. Şi cel al patriei.

Nu avem încă o echipă de viitor. Deşi cu Torje, Lazăr, Maxim, Găman şi câţiva puşti se poate încropi ceva. Dar, să nu disperăm: există şi un "joc al rezultatelor". Ş-apoi, nici învinsele noastre nu vor termina cu zero puncte. Să privim spre un viitor luminos... deşi cam ceţos. Doar ne tragem şi din daci. Mândru sunt că îs d-aci!

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net