George Pușcaș, trimis cu forța în „infernul” din liga a doua engleză

Ultima actualizare:

    Pușcaș a pozat cu tricoul lui Reading
Pușcaș a pozat cu tricoul lui Reading

Atacantul român a fost transferat de Inter în divizia a doua engleză, un campionat în care nu și-a dorit să joace.

George Pușcaș (23 de ani) e noul jucător al echipei Reading, deși voința sa era să rămână în Italia sau într-o altă ligă puternică din Occident. La presiunea celor de la Inter, internaționalul nostru a fost nevoit să accepte „infernul” din Championship.

După meciurile bune făcute la Europeanul de tineret, inclusiv contra Angliei, Pușcaș i-a fermecat pe britanici, el primind o ofertă și de la Birmingham City, tot din divizia secundă. În cele din urmă, banii puși pe masă de Reading (8 milioane de euro, record în istoria clubului) au fost acceptați imediat de Inter Milano, acolo unde Pușcaș nu-și găsea locul. Ușor dezamăgit pentru că nu va evolua în prima ligă, vârful naționalei României a semnat un contract pe cinci ani, sperând să pună umărul la promovarea cât mai rapidă a lui Reading. „E un vis pentru mine să joc în Anglia, când eram mic mă uitam mereu la meciurile de aici. Am apreciat că antrenorul a insistat pentru transferul meu, iar acest lucru m-a făcut să vin”, le-a declarat Pușcaș englezilor.

De-a lungul timpului, puțini fotbaliști străini au reușit însă să se adapteze la rigorile „infernului” din Championship, un campionat cu 24 de echipe, în care forța fizică e primordială, ținând cont de ritmul de desfășurare alert. „Când sunt multe meciuri, trebuie să fii concentrat. Asta e viața noastră, fiecare meci trebuie jucat ca și cum ar fi ultimul”, a afirmat Pușcaș, conștient de ceea ce îl așteaptă. Românul s-a pus deja la dispoziția tehnicianului portughez Jose Gomes și va face deplasarea cu noii săi coechipieri pentru meciul de mâine cu Hull City. Debutul lui Pușcaș la Reading (unde e legitimat și fostul stelist Adi Popa) ar putea fi însă amânat pentru săptămâna viitoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net