«Generaţia de Aur» ia revanşa în faţa Greciei

Citeste tot despre: 

Încă nu ni s-a dus din gură gustul acru al ratării calificării la Mondialul din Brazilia că România va juca din nou împotriva coşmarului Grecia. Nu e vorba despre o cerere de revanşă a băieţilor lui Piţurcă, aşa cum se face la box, ci de un amical în scopuri caritabile.

O naţională condusă de pe banca tehnică de generalul Anghel Iordănescu şi din care vor face parte "Regele" Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Stelea, Dan Petrescu, Dorinel Munteanu, Florin Răducioiu, Viorel Moldovan şi alţii s-a deplasat tocmai în Grecia pentru a juca din nou fotbal.

Diseară, de la ora 19:00, în direct la Dolcesport, pe stadionul lui PAOK din Salonic, trupa „Regelui" va întâlni într-un amical de lux Grecia legendelor care au câştigat titlul european din 2004, Nikopolidis, Dabizas, Giannakopoulos. Elenii vor fi conduşi de fostul mare jucător grec, Zagorakis, cel care a pus la cale acest duel împreună cu Hagi.

Pe lângă aceste nume imense, din delegaţia României vor face parte şi jucători care nu şi-au lăsat prea mult amprenta la naţională, dar care au încheiat conturile cu fotbalul recent: Bogdan Mara, Giani Kiriţă, Fane Preda, Sorin Paraschiv şi chiar fostul stelist Nana Falemi. Acesta a fost inivitat deşi el a jucat pentru naţionala Camerunului. Anghel Iordănescu va fi ajutat să pregătească meciul de Gabi Balint şi Ilie Dumitrescu, pe post de antrenori secunzi.

Banii din bilete merg la copiii bolnavi

Meciul dintre naţionalele improvizate ale României şi Greciei este o mare atracţie la Salonic în această perioadă. Se aşteaptă ca toate cele 28.000 de locuri ale stadionului Toumba să se umple diseară, mai ales că un billet costă doar doi euro. Toţii banii încasaţi urmează apoi să meargă către copiii care suferă de boli grave în Grecia.


Loading...