«Generaţia de Aur» a ales rivalul pentru Burleanu

17-sport-poza-generatia-de-aur.jpg

Foştii internaţionali au pus ţara la cale la Cardiff

14 dintre fotbaliştii „Generaţiei de Aur” au fost invitaţi de Ionuţ Lupescu, actual oficial UEFA, să urmărească ultimul act al Champions League dintre Juventus şi Real. În cadrul vizitei s-a pus la cale şi strategia pentru „prezidenţialele” FRF de la anul.

Gică Popescu, Bogdan Stelea, Dan Petrescu, Ioan Sabău, Basarab Panduru, Florin Prunea, Gică Hagi sau Ilie Dumitrescu au fost printre cei care au răspuns apelului lui Lupescu. Ei s-au întrunit pentru a asista la finala Ligii Campionilor dintre Juventus şi Real Madrid, meci desfăşurat după închiderea ediţiei. Oraşul partidei e unul special pentru foştii “tricolori” fiindcă aici, la Cardiff, s-a născut “Generaţia de Aur”, echipă ce a învins Ţara Galilor şi s-a calificat la Mondialul din 1994, unde a ajuns până în sferturi.
Dar, acolo s-a discutat şi despre alegerile pentru conducerea Federaţiei. La anul se va alege un nou şef, iar ei vor un om care să-l dea jos pe Burleanu. Din câte se pare, alesul este Florin Prunea. Fostul component al naţionalei şi actualul preşedinte al lui Poli Iaşi este un contestatar aprig al actualei puteri din poziţia de membru al Comitetului Executiv al FRF. Dar, mai ales îndeplineşte criteriul impus recent, acela de a ocupa doi ani din ultimii cinci o funcţie de conducere în fotbal. “Până acum nu am discutat despre alegeri, dar poate o facem acum. Oricare dintre cei prezenţi aici ar fi mult mai potrivit decât ce este acum la federaţie. E posibil ca din sezonul viitor să revin în fotbal”, a spus şi Gică Popescu înaintea plecării spre Ţara Galilor.

Loading...

Citește și

  • Egalul cu Danemarca putea detona grupul care conduce în acest moment fotbalul românesc şi să dea apă la moară “Generaţiei de Aur” pentru un asalt decisiv anul viitor la “gaşca” lui Burleanu. A fost însă invers! Federalii au ieşit mai puternici, deşi i-a tăvălit în presă toată lumea, Daum a fost confirmat, iar Hagi şi compania s-au retras cu dinţii rupţi!

  • Fotbalul românesc trăieşte mult din amintiri, iar performanţele de pe vremea lui Hagi merită sărbătorite zilnic. Ionuţ Lupescu, fost component al lotului de vis care ne-a calificat la Campionatul Mondial american, unde am ajuns până în sferturi, a avut însă o idee mult mai bună.