Gâlcă decide titlul în Spania

Ultima actualizare:

    Cu Gâlcă pe bancă,  Espanyol a făcut un egal  contra Barcelonei,  0-0, în Primera
Cu Gâlcă pe bancă, Espanyol a făcut un egal contra Barcelonei, 0-0, în Primera

La Liga a ajuns în faţa penultimei etape, iar lucrurile sunt departe de a se fi clarificat. Barcelona, Atletico şi Real, cele trei echipe din vârf, sunt despărţite de un singur punct şi titlul atârnă de un fir de aţă. În acest context, un român poate alunga trofeul din Catalunia, dacă nu va pierde în derby-ul de pe Camp Nou.

Barcelona a condus detaşat aproape tot acest campionat, dar Messi şi compania şi-au pierdut concentrarea pentru o săptămână şi asta le poate fi fatal. După înfrângerile lor consecutive cu Sociedad şi Valencia, Atletico i-a egalat la puncte, iar Real a venit la unul singur în spatele celor două. De o lună se merge aşa, toate cele trei bifând victorii pe linie. Astfel, miza devine clară: cine greşeşte prima? Timp n-ar mai prea fi, iar Barcelona are de partea ei meciurile directe cu Atletico, în cazul în care se continuă la fel până la final. Pentru ca cele două echipe din Madrid, finaliste ale Ligii Campionilor, să aibă şanse, trupa lui Luis Enrique trebuie să se încurce măcar o dată. Prima posibilitate se iveşte astăzi, de la ora 18:00, când culmea ironiei, Barcelona a ajuns la mâna lui Gâlcă.

Antrenorul i-a mai încurcat o dată

Omul cu care au început anul în plin scandal, după la acel 0-0 plin de durităţi din turul campionatului. Atunci, echipa blaugrana a pierdut două puncte mari, pe care dacă le-ar fi avut acum, ar fi fost 99% campioană. Espanyol e ca şi salvată de la retrogradare după victoria cu Sevilla, de săptămâna trecută, şi toată lumea se întreabă cum vor aborda alb-albaştrii acest meci. Costel Gâlcă şi foarte mulţi dintre actualii lui jucători nu au viitorul asigurat pe Cornella El Prat şi mulţi mizează pe o cădere a lor şi o victorie liniştită a marii rivale din oraş. Atletico şi Real speră însă ca trupa românului să mai reziste o dată eroic, caz în care le-ar permite ambelor să treacă peste Barcelona cu o singură etapă rămasă de jucat. Până acum, cu Gâlcă pe bancă, Espanyol a pierdut de două în faţa Barcelonei, de fiecare dată în Cupa Regelui, scoruri 1-4 şi 0-2, şi a remizat alb în acea partidă de debut amintită mai sus.

Suarez aleargă după «Gheata de Aur»

Lupta la titlu, pe echipe, este completată şi de cea individuală, tot timpul o miză imensă pentru cei mai valoroşi jucători de pe planetă. Luis Suarez este favorit la câştigarea „Ghetei de Aur”, trofeul pentru cel mai bun marcator din Europa, dar nu e sigur că va rămâne în frunte. Uruguaianul are 35 de goluri marcate în această stagiune, dar trebuie să continue să înscrie pentru că Ibrahimovic şi Higuain au 34, respectiv 32 de reuşite şi îi suflă mereu în ceafă.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net