Gabor Kiraly îşi duce "izmenele" gri la Euro 2016

16-sport-gettyimages-486674721.jpg

Kiraly joacă în pantalonii lungi din 1996
Citeste tot despre: 

Duminică seara, naţionala Ungariei s-a calificat la Euro 2016 învingând Norvegia în play-off şi a pus capăt unui blestem care dura de 30 de ani.

Ultima dată când maghiarii au fost la o competiţie majoră s-a întâmplat tocmai în 1986, la Mondialul din Mexic. Artizanul acestei performanţe e fără îndoială selecţionerul german Bernd Storck, din postura de interimar, antrenor căruia abia acum îi va fi oferit un contract definitiv. În teren, fosta adversară din preliminarii a României nu va avea mari vedete, poate cu excepţia lui Balazs Dzsudzsak, aflat şi el într-o scădere de potenţial. În schimb, Ungaria va defila la Euro cu un portar care la acea oră va avea deja peste 40 de ani. Este vorba despre Gabor Kiraly, cel care se afla între buturi şi la istoricul meci cu România din 1999, când Gică Hagi s-a întors printre tricolori. 

Trecut în carieră prin campionatele Germaniei şi Angliei, Kiraly s-a făcut cunoscut în special prin echipamentul său, unic în lumea portarilor. Astfel, la fiecare meci, el preferă să îmbrace un trening de culoare gri, echipament care s-ar potrivi mai degrabă pe un şantier, decât pe un teren de fotbal. “Joc în pantaloni lungi încă din 1996. Odată i-am băgat la spălat pe cei negri şi n-au mai ieşit întregi din maşină. Am ales unii gri, iar în următoarele 8-9 meciuri n-am primit nici un gol. De-atunci n-am mai renunţat la ei şi nici n-o voi face în viitor”, a declarat Gabor Kiraly într-un interviu acordat în trecut site-ului FIFA. “Când m-am apucat de fotbal, încă mai puteai prinde mingea în mână din pasa coechipierilor”, a mai spus veteranul portar al Ungariei.

Preliminarii Europa 2016

play-off, retur

Luni, 16 noiembrie 2015

Irlanda – Bosnia 2-0 (1-1 în tur)

Marţi, 17 noiembrie

Danemarca – Suedia    21.45
    DigiSport 1 (1-2 în tur)

Slovenia – Ucraina    21.45
    DigiSport 3 (0-2 în tur)

Meciuri amicale

Rusia – Croaţia    18.00

Turcia – Grecia    20.15

Luxemburg – Portugalia    21.30

Germania – Olanda    21.45

Belgia – Spania    21.45

Slovacia – Islanda    21.45

Polonia – Cehia     21.45

Anglia – Franţa    22.00

 

Loading...

Citește și

  • Euro 2016 meciuri baraj olanda

    Preliminariile pentru turneul final din Franţa au fost presărate de rezultate bombă, dar până la urmă sita a cernut şi granzii şi-au revenit. Cu o singură excepţie, Olanda, care a mers din gafă în gafă şi cu un meci înainte de final mai are doar şanse teoretice de calificare.

  • Graţie unui jucător de care n-a auzit nimeni, fosta adversară a României în preliminariile Euro 2016 s-a apropiat din nou de turneul final din Franţa.

  • Cum România va fi sigur în al treilea eşalon valoric la tragerea la sorţi a grupelor, pe noi ne interesează urnele 1, 2 şi 4, de unde ne vor veni adversarii. Capii de serie au fost deja stabiliţi, iar în celelalte două urne nu mai sunt decât trei „necunoscute”.

  • Amicalul de marţea viitoare cu Italia e menit să cristalizeze grupul de jucători luaţi în calcul de selecţionerul Iordănescu pentru Euro 2016. Hora de la Pandurii, Ivan de la Craiova şi Achim de la Viitorul au intrat în graţiile staff-ului condus de „Tata Puiu” şi speră să prindă lotul de 23 cu care va fi abordat turneul final.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1