Furtună în Hexagon. Lyon amenință cu justiția Liga din Franța

Ultima actualizare:

    Echipa lui Ciprian Tătărușanu se afla pe locul 7 în momentul întreruperii campionatului din FranțaFoto: Profimedia
Echipa lui Ciprian Tătărușanu se afla pe locul 7 în momentul întreruperii campionatului din FranțaFoto: Profimedia

Echipă la care e legitimati Ciprian Tătărușanu, Olympique Lyon contestă anularea campionatului și solicită daune de zeci de milioane de euro

Liga Profesionistă de Fotbal (LFP) din Franța a decis anularea ediției 2019/2020 a celor două divizii profesioniste. În timp ce PSG a fost declarată campioană, Olympique Lyon a ratat participarea în ediția viitoare a cupelor europene. Decizia LFP era previzibilă după anunțul de marți al premierului francez Edouard Philippe, dar și după ce preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, declarase că primele două ligi din Franţa sunt “terminate”. S-a decis ”înghețarea” clasamentului consemnat după 28 de etape, adică cel din momentul întreruperii competiției din cauza pandemiei de Covid-19. Astfel, Amiens şi Toulouse, clasate pe locurile 19, respectiv 20, au retrogradat în liga a doua, iar Lorient şi Lens, aflate pe primele două locuri în eşalonul secund, au promovat în Ligue 1. Cu un avans de douăsprezece puncte față de a doua clasată, PSG a fost declarată campioană. Alături de formația pariziană, Olympique Marseille (locul 2) şi Rennes (locul 3) vor reprezenta Franța în ediția viitoare a Ligii Campionilor, iar Reims (locul 5) şi Nice (locul 6) vor însoţi pe Lille (locul 4) în Liga Europa în cazul în care finalele Cupei Franței și Cupei Ligii nu se vor mai disputa.    Aflată pe poziția a 7-a, dar la un punct de Reims, Olympique Lyon nu e de acord cu ultimele decizii ale LFP. Echipa la care evoluează Ciprian Tătărușanu a reacționat imediat prin intermediul președintelui Jean-Michel Aulas: "Liga s-a grăbit să oprească campionatul. Am imaginat un anumit număr de alte scenarii, cu play-off-uri care ar fi putut interesa un anumit număr de difuzori. Concurenţii noştri europeni vor relua fotbalul, Germania şi alţii probabil. Vedem că această clasificare nu este logică. (...) În ultimii zece ani, OL a recuperat de cel puţin de trei ori diferenţa faţă de locul al doilea, când erau cu mai mult de zece puncte în urmă. Este o pierdere de şanse foarte importantă, evaluată. O vom solicita sub formă de daune, care se ridică la mai multe zeci de milioane de euro".Decizia de anulare a Ligue 1 a nemulțumit și pe Amiens, care spera să dispute măcar ”barajul” de menținere cu formația de pe locul 18. "Găsesc această decizie foarte, foarte nejustificată. Sunt 19 meciuri tur, trebuie să existe 19 meciuri retur. Au mai rămas 30 de puncte de distribuit. Nu pot contesta decizia preşedintelui Republicii, care s-a gândit mai întâi la sănătatea concetăţenilor săi. O respect. Nu sunt, însă, de acord cu lipsa de umanitate şi cu nedreptatea deciziei Ligii Profesioniste de Fotbal (...) Baschetul, handbalul sau rugby-ul nu au retrogradat pe nimeni", a declarat preşedintele lui  Amiens, Bernard Joannin.

Ministrul Roxana Mărăcineanu se așteaptă la un recurs

Ministru al Sporturilor în Franța, Roxana Mărăcineanu a precizat că nu poate împiedica cluburile nemulţumite să se adreseze justiţiei. "Ceea ce facem este să consolidăm deciziile federaţiilor, astfel încât acestea să îşi poată schimba regulamentele lor. În principiu, asta nu va securiza deciziile. Acum, fac apel la solidaritatea şi responsabilitatea tuturor. Dacă vor să meargă la tribunal, să meargă”, a spus demnitarul la RMC Sport. Guvernul de la Paris a anunţat că până la sfârşitul lunii iulie nu se va desfășura nicio competiţie sportivă pe teritoriul Franţei din cauza pandemiei de Covid-19.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net