Frica de atentate îi ţine pe francezi departe de stadion

27-sport-1.jpg

Pe această arenă va juca naţionala României meciul de deschidere al Euro 2016
Citeste tot despre: 

Francezii nu s-au înghesuit să umple „Stade de France” la meciul de rugby Franţa – Italia (ora 16.25, DolceSport 3), programat sâmbătă (6 februarie) în prima etapă a Turneului celor 6 Naţiuni.

Astfel, doar 50.000 de spectatori sunt aşteptaţi în tribune, principala arenă sportivă a Parisului urmând să fie pe jumătate goală. La un asemenea eveniment, francezii ar fi epuizat biletele, aşa cum s-a întâmplat şi în 2014, la ultimul Franţa – Italia din aceeaşi competiţie, meci urmărit de 78.000 de oameni. Acum, parizienii au însă o mare problemă, legată de frica inoculată de atentatele de la Paris din noiembrie anul trecut, atunci când au murit 130 de persoane, iar „Stade de France” a fost una dintre ţintele teroriştilor. 

Pentru asigurarea ordinii, organizatorii francezi au pregătit în această după-amiază măsuri de securitate fără precedent, cu mai multe filtre performante postate în faţa spectatorilor. De asemenea, peste o mie de poliţişti vor fi mobilizaţi la faţa locului, mulţi dintre ei urmând să acţioneze sub acoperire, printre cei aflaţi în tribune. „Simţim o grea responsabilitate. E important să arătăm că viaţa merge mereu înainte”, a declarat selecţionerul naţionalei de rugby a Franţei, Guy Noves.

Loading...