FRF a schimbat regula Under 21 care va fi aplicată în Liga 1 din iulie

Ultima actualizare:

    Octavian Popescu va fi încă trei ani jucătorul U21 al FCSBFOTO: Sportpictures.eu
Octavian Popescu va fi încă trei ani jucătorul U21 al FCSBFOTO: Sportpictures.eu

Eforturile cluburilor din Liga 1 au dat roade: Comitetul Executiv al FRF a modificat regula Under 21 care va fi aplicată în prima divizie în noul campionat.

Conform gsp.ro, oficialii fotbalului românesc au revenit la vechea regulă, care impunea echipelor folosirea unui singur jucător sub limita de vârstă pe parcursul celor 90 de minute. În ultima ediție de campionat, formațiile erau obligate să folosească doi jucători Under 21, dintre care unul pe tot meciul (sau putea să fie înlocuit cu un coechipier de aceeași categorie de vârstă), iar al doilea putea fi schimbat oricând. Astfel, s-au născut situații penibile de-a dreptul, cu puști înlocuiți în primele secunde sau minute. Foarte mulți specialiști au susținut că această măsură, în loc să-I ajute, nu le face decât rău tinerilor fotbaliști, ”tăindu-le aripile” înainte de a-și lua zborul.

Conform aceleiași surse și FRF a cerut ceva și a obținut ceva: ca formațiile că fie obligate să investească 5% din buget în academii în 2022, 6,5% în 2023 și 7,5% în 2024. Așa cum era de așteptat, Gigi Becali, patronul FCSB, nu e de acord cu această ultimă măsură și a declarat pentru ”Gazeta Sporturilor” că va da în judecată Federația, pentru că nu vrea ca cineva să îi spună cum să-și investească banii.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net