FRF, lăudată de UEFA

burleanu.jpg

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF
Citeste tot despre: 

Strategia antidiscriminare abordată de Federația Română de Fotbal este considerată drept un exemplu de bună practică în cadrul Seminarului de Responsabilitate Socială, UEFA HatTrick, ce se desfășoară în perioada 16 – 17 februarie la Nyon.

Prezentarea “Combaterea discriminării prin fotbal”, susținută în cadrul seminarului UEFA HatTrick, descrie mecanismul, etapele și acțiunile implementate în România. Reprezentanții UEFA prezenți la seminar au apreciat faptul că Federația Română de Fotbal este una dintre cele foarte puține asociații europene care au un manager pentru Responsabilitate Socială și Bună Guvernanță, se arată pe siteul Federaţiei.

"Viziunea Federaţiei Române de Fotbal legată de abordarea strategiei antidiscriminare, precum și cooptarea unui număr mare de parteneri, au făcut ca inițiativa să devină un model de bună practică în domeniul responsabilității sociale, împărtășit acum Federațiilor din Europa ce participă la acest seminar", a declarat Radu Vișan, Secretar General al FRF.

Pentru elaborarea strategiei antidiscriminare, FRF a inițiat un grup de lucru, format din reprezentanți ai societății civile și ai autorităților competente, care a stabilit scopul, obiectivele strategiei și a elaborat un plan de acțiuni. Acțiunile prevăzute în cadrul strategiei antidiscriminare se subscriu următoarelor arii de intervenție: educație, prevenție, incluziune, monitorizarea și sancționarea acțiunilor și atitudinilor discriminatoare, programe educaționale menite să contribuie la schimbarea mentalităților, construirea unui discurs public favorabil incluziunii.

FRF a derulat deja o serie de proiecte în cadrul acestei strategii, precum "Cupa Diversității", în colaborare cu Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României, “Uniți prin Fotbal” împreună cu Fundația Policy Center for Roma and Minorities, “Cupa Victoria” pentru copiii cu deficiențe de auz din România.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1