FRF a decis că Certificatul Verde trebuie să fie anexat carnetului de joc al fotbaliștilor din țara noastră

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Comitetul de Urgenţă al Federației Române de Fotbal (FRF) a hotărât, în şedinţa de astăzi (miercuri, 20 octombrie), modificarea şi completarea Protocolului de Desfăşurare a competiţiilor. Deciziile adoptate vor deveni valabile din 21 octombrie. Conform Protocolului, în cazul jucătorilor de fotbal trebuie ca la fiecare meci să fie anexat carnetului de joc Certificatul Verde.

Într-un comunicat postat pe site-ul frf.ro se precizează că “echipele vor trimite la FRF (medical@frf.ro) şi, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenţii clubului care au fost testaţi RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conţină numele, prenumele, funcţia, data recoltării testului, tipul de test efectuat şi rezultatul. De asemenea, trebuie trimis şi un document cu buletinele de analiză scanate, precum şi deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va menţine pe toată durata competiţiei. Suplimentar faţă de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegaţia unei echipe (staff + jucători + alţi oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă. Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca şi viza medicală – condiţie pentru dreptul de joc), arbitrul având obligaţia verificării acestor documente. Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situaţia jocurilor la care participă jucători minori (exceptaţi de la testare), obligaţia prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegaţiei (staff+jucători+alţi oficiali) majori”.
În Protocol s-a specificat că ”testele pentru depistarea infecţiei cu virusul Sars-CoV-2 prevăzute în acest protocol sunt considerate valabile numai dacă sunt făcute în unităţi avizate de Ministerul Sănătăţii şi efectuate în conformitate cu metodele aprobate de Ministerul Sănătăţii, prin Ordinul Ministrului Sănătăţii numărul 1.513/2020”.
Testarea jucătorilor, a staff-ului tehnic, staff-ului medical, şi a personalului de suport implicat în activitatea echipei (prezent în cantonament şi la meciuri) se va face după cum urmează: 
T1 – cu 2 zile înainte de primul meci
T2,3,4... din 14 în 14 zile dacă se foloseşte metoda RT-PCR
T2,3,4... din 7 în 7 zile, dacă se folosesc alte metode de testare aprobate de autorităţile sanitare responsabile.
Se va considera că orice club care nu îndeplineşte cerinţa testării va fi considerat ca neprezentat la meci.
Testarea arbitrilor se face după cum urmează: T0 – cu 2 zile înainte de vizita medicală obligatorie; T1,T2,3,4...din 14 în 14 zile, dacă se foloseşte metoda RT-PCR / T1,T2,3,4...din 7 în 7 zile dacă se folosesc alte metode de testare aprobate de autorităţile sanitare responsabile. Dacă vreunul din arbitri dezvoltă simptome COVID-19 se izolează şi se testează RT-PCR/test antigen rapid. Se vor testa toţi arbitrii ce pot fi delegaţi în intervalul cuprins între două testări. În cazul unui test pozitiv pentru un arbitru, brigada din care a făcut parte se opreşte de la delegări, iar ceilalţi colegi ai arbitrului găsit pozitiv sunt retestaţi RT-PCR/test antigen rapid la 7 zile de la posibilul contact cu acesta. În situaţia în care un arbitru este considerat contact direct, acesta va urma normele sanitare în vigoare/ impuse de DSP. Testarea delegatului de joc se va face cu două-trei zile înainte de cea a jocului, dar nu mai mult de o dată în interval de 7 zile calendaristice.

Persoanele vaccinate, cele care au fost infectate și minorii sunt exceptate de la testare

Persoanele pozitive SARS-CoV-2 nu mai trebuie retestate timp de 180 zile de la vindecare, cu excepţia celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. Dacă retestarea totuşi se petrece, un rezultat pozitiv în perioada de 180 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecţie, cu excepţia persoanelor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.
Persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sunt exceptate de la obligaţia testării. De asemenea, minorii sunt şi ei exceptaţi de la testare.
La meciuri, accesul în zona interioară a stadionului este limitată. Astfel, în zona interioară a stadionului vor avea acces 135 de persoane: 22 de jucători titulari, 18 jucători de rezervă, 12 de membri ai stafurilor de pe raportul de joc, 10 membri ai stafurilor pe banca adiţională, 4 arbitri, 8 persoane reprezentând personal TV, 11 oameni de mingi, 4 reprezentanţi servicii marketing, 16 fotoreporteri, 3 angajaţi întreţinere instalaţii, un responsabil igienă, şase persoane care asigură asistenţa medicală, 4 brancardieri şi 16 stewarzi.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5