Fraţii Nicoliţă se bat în Liga I

Ultima actualizare:

    Stelică speră să facă impresie bună în retur, la Galaţi. Bănel Nicoliţă vrea să-şi relanseze cariera la Viitorul Constanţa
Stelică speră să facă impresie bună în retur, la Galaţi. Bănel Nicoliţă vrea să-şi relanseze cariera la Viitorul Constanţa

N-au trecut nici trei luni de când Bănel Nicoliţă se lăcomea la televizor şi spunea că nu ia în calcul decât oferte din străinătate şi de minimum 500.000 de euro pe lună. Între timp, de la jumătatea de milion visată peste hotare, a trecut la câteva mii de euro pe lună acceptate în Liga I, unde se va bate cu fratele său mai mic.

Bănel Nicoliţă a fost văzut tot timpul drept un cal, adică un animal util, care fuge, trage la căruţă, dar nu dă lapte. Sacrificiul şi capul său mereu plecat l-a menţinut tot timpul în graţiile majorităţii antrenorilor cu care a lucrat. Băiatului modest de la ţară i s-a făcut o reclamă bună, a luat titlul şi a jucat şi la naţională.

Pe acest val, Nicoliţă a profitat de unul dintre ultimele trenuri ale carierei sale şi în 2011 s-a transferat pe aproximativ un milion de euro la Saint-Etienne, în prima ligă franceză. În „Hexagon” a încheiat trei sezoane, cu tot cu împrumutul la Nantes, şi a prins un total de 42 de meciuri şi patru goluri marcate.

Cam puţin pentru Bănel, dar aici filmul s-a rupt. În fara anului trecut a rămas fără echipă şi s-a alintat şase luni, crezând că toate cluburile din lume se bat pentru el.

Păcălit de promisiunile unor agenţi sau chiar de propriile pretenţii, Nicoliţă a refuzat câteva oferte bune, în aşteptarea unei noi bombe. Aceasta n-a venit şi pe fotbalistul ajuns la vârsta de 30 de ani l-au cam luat emoţiile şi a scăzut din pretenţii, ştiind că dacă mai stă încă şase luni pe bară, variantele se vor împuţina şi mai mult.

A negociat cu Oţelul Galaţi, unde a fost momit doar pentru a juca alături de Stelică, fratele său semi-amator până nu demult, dar actele nu s-au semnat. Gheorghe Hagi i-a întins o mână şi l-a adus la Viitorul, în Liga I, unde măcar revine în circuit.

„Încă n-am semnat contractul cu Viitorul, dar voi semna până în vară cu ei şi mă voi alătura lotului în Antalya”, a declarat Bănel Nicoliţă, mai mult sau mai puţin entuziasmat.

Acest lucru e îmbucurător pentru mijlocaşul dreapta, doar că va avea o mare dilemă. Nu va îmbrăca acelaşi tricou cu fratele său Stelică, aşa cum visa, ba dimpotrivă, îi va fi duşman în tentativa de se salva de la retrogradare.

Stelică Nicoliţă, a ajuns în Liga I foarte târziu, la 25 de ani, dar speră să facă faţă nivelului şi chiar fratelui său. Îi va fi greu, mai ales că meciurile cu Steaua, Rapid şi Dinamo sunt de altă factură decât cele jucate până acum de el cu CF Brăilă, Compet Cireşu sau Râmnicu Sărat. Foarte interesant devine astfel meciul direct dintre Oţelul şi Viitorul, care va avea loc undeva în luna aprilie, la Galaţi. 

Se va bate la retrogradare

Oricât respect am avea pentru Bănel Nicoliţă, transferul în Liga I este un mare pas înapoi pentru fotbalist. Acesta a câştigat de-a lungul carierei două titluri, o Cupă a României şi o Supercupă, toate cu Steaua, plus o Cupă a Ligii Franţei, cu Saint-Etienne. Nicoliţă a prins şi 37 de meciuri în tricoul echipei naţionale a României, dar n-a mai bifat o partidă oficială de pe 17 mai 2014, dintr-un Bastia – Nantes, scor 0-0.

Ovidiu şi Claudiu Herea au trăit asta pe pielea lor

Fraţii Bănel şi Stelian Nicoliţă nu sunt primii care vor fi nevoiţi să-şi încrucişeze forţele la un meci din campionatul nostru. În trecutul apropiat, Ovidiu Herea şi Claudiu Herea au fost adversari într-un Rapid – Viitorul. Dorin şi Lucian Goian au dus însă rivalitatea la alte cote, cei doi suceveni fiind în sezonul 2005-2006 oponenţi în „Derby de România”, Steaua – Dinamo. Coincidenţă sau nu, fraţii mai mari, Ovidiu şi Dorin, au avut de fiecare dată câştig de cauză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net